Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cavendish naar recordzege, Jakobsen vijfde

Woensdag 03 juli 2024

Tour de France - Mark Cavendish heeft de vijfde etappe van de Tour de France gewonnen. De Brit liet Jasper Philipsen en Alexander Kristoff achter zich.

Fabio Jakobsen reed dit keer naar een vijfde plaats.

Voor Cavendish was het de 35e zege, daarmee is hij recordhouder in de Tour. Eerst deelde hij dat record met Eddy Merckx (zie foto hieronder van Oscar de Waele)

Na afloop van de rit zei een tevreden Jakobsen: ''We werkten zeer goed samen als team vandaag, iedereen was daarin betrokken. De vier klimmers die we hier hebben leverden allemaal  goed werk en positioneerden onze sprintgroep heel goed de laatste vijf kilometers binnen en hielden ons veilig. Toen volgde ik gewoon John, Nils en Bram richting de laatste vijfhonderd meter. Ik zette mijn sprint in aan de binnenzijde en ik denk dat dit goed was, maar niet goed genoeg om te winnen. Cavendish ging links aan en nam de kop, maar hield de snelheid goed vast. Het is leuk om te zien dat hij het record verbrak. Ik denk dat we meer vertrouwen kunnen halen uit de prestatie van vandaag en daarop voort kunnen bouwen voor de komende sprints.''

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl