Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Visma wint met Vingegaard in Tour

Woensdag 10 juli 2024

Tour de France - Visma - Lease a Bike heeft een opsteker op zak in de Tour de France. Jonas Vingegaard sloeg een aanval van Tadej Pogacar af in een lastige finale.

De Deen wist in een sprint met twee de ploeg van Richard Plugge een eerste ritzege in deze ronde te bezorgen. Daarmee liep hij in op zowel de Sloveen als op Remco Evenepoel die op afstand derde werd.

Wilco Kelderman kon Vingegaard lang bijstaan en kwam uiteindelijk als twintigste over de meet. De Deen was emotioneel na afloop van de rit en dankte zijn familie voor de steun die hij kreeg na zijn zware val eerder dit jaar.

Ploegleider Frans Maassen van Visma was ook aangedaan: “Na de Puy Mary leek het erop dat we de schade gingen moeten beperken, maar hij heeft het toch geflikt. Deze zege zal zeker tot zijn mooiste ooit behoren. Het moment waarop hij aansloot bij Pogacar was eigenlijk al een overwinning op zich, maar hij heeft het overtroffen. Alles blijft speelbaar in het klassement. Ze zijn aan elkaar gewaagd, dat hebben ze opnieuw bewezen. We zullen blijven strijden tot in Nice.” 

De sprinters hadden het lastig vandaag. Maar bereikten de finish op tijd. Bram Welten en Fabio Jakobsen hielden alleen Fred Wright achter zich, die een complete off-day kende en buiten de tijdslimiet over de streep bolde.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl