Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Goethem: vrijdag diploma, zaterdag klassieke zege

Zondag 17 maart 2013

Elite men - Brian van Goethem beleefde twee schitterende dagen op rij. Vrijdag kreeg de 21-jarige renner van Metec zijn HBO-diploma uitgereikt, zaterdag pakte hij de winst in de 60e editie van de Wielerronde van de Haarlemmerliede en Spaarwoude. ‘Een geweldig gevoel.’

Je eerste klassieke winst, solo 35 kilometer door de wind. Hoe zwaar was het?
“Bizar zwaar. Ik zat in de kopgroep van elf man, wilde eigenlijk gewoon even tempo maken en toen zag ik dat ik een gat had en het achter me een beetje stil viel. Toen dacht ik: nu doorgaan, dit is je kans. Misschien plaatste ik die aanval wel te vroeg, maar ik ben een tijdrijder van origine. Ik heb gewoon de tijdrithouding aangenomen en raakte in een flow. Niet nadenken, gewoon rammen. Maar het was wel een hel met die wind. Op het laatst reed ik nog maar 28 kilometer per uur.”

Is dit je grootste zege?
“Ja, absoluut. Het is mijn eerste klassieke overwinning. Toen ik het wielerparcours opdraaide, wist ik dat ik hem binnen had. Dat is een ongelofelijk gevoel. In januari heb ik mijn HBO energie- en procestechnologie afgerond. Die studie wilde ik per se afronden voordat ik de stap zou maken naar een Continental Team. Dit is mijn eerste jaar bij Metec en nu win ik meteen een klassieker. Vrijdag had ik mijn diploma-uitreiking, dus dit weekend kan echt niet meer stuk.”

Nu alles op het wielrennen?
“Ja, de komende twee jaar ga ik helemaal voor het fietsen. Ik wil nog een stap maken, ga er alles aan doen om echt prof te worden. Lukt het niet, dan ga ik op zoek naar werk.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl