Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dekker: ‘Denk niet dat iedereen weer op de fiets stapt’

Zondag 17 maart 2013

Elite men - Milaan-San Remo is stilgelegd vanwege extreme weersomstandigheden. We belden Blanco-ploegleider Erik Dekker voor een update. ‘Dit is verschrikkelijk. Sommige renners wilden huilen, maar dat lukte niet eens meer.’

Dekker spreekt van een ‘ongelofelijke blunder’ van de organisatie. “Het is al dagen bekend dat er sneeuw zou zijn op de Turchino. Waarom ons er dan toch in eerste instantie overheen willen sturen? Soms moet een organisatie een wedstrijd durven af te gelasten.” De Blanco-ploegleider zegt vrijwel nog nooit zoiets extreems te hebben gezien. “Renners huilden, of probeerden te huilen. We begonnen met 5 graden en regen, het werd steeds kouder en begon te sneeuwen.”

Of Blanco al zijn renners weer op de fiets zet, is nog maar de vraag. “We gaan zo aan die discussie beginnen. Eerst moeten onze renners weer mens zien te worden. We proberen hun kleren droog te krijgen, ze weer op te lappen. Tom-Jelte Slagter was echt bevangen door de kou. Ik denk niet dat iedereen weer van start gaat.”

Update 14.40 uur: Tom-Jelte Slagter gaat niet meer van start. Maarten Tjallingii en Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep ook niet. Blanco-coureur Lars Petter Nordhaug (foto) kwam vroeg in de koers ten val en gaf op.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl