Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Utrecht blijft vol gaan voor start Tour de France

Dinsdag 19 maart 2013

Nieuws - Ondanks het afhaken van Rabobank als geldschieter en de twijfels bij wielerbond KNWU blijft de gemeente Utrecht vol inzetten op start van de Tour de France in 2015 of 2016. Burgemeester Aleid Wolfsen zegt dat vandaag in De Telegraaf.

''Wat ons betreft, is er niets veranderd", aldus Wolfsen in de krant. "Wij zien juist nog de kansen die zo’n Tourstart voor de stad en de regio brengt." De burgemeester neemt het succes van de finish van de eerste etappe van de Giro d´Italia 2010 in Utrecht als voorbeeld. Dat trok destijds 250.000 mensen naar de binnenstad. ''Voor de breedtesport zou dit een enorme impuls zijn. We zijn al zo’n tien jaar met de lobby met de Tourorganisatie bezig en de contacten zijn zeer goed. Het is bekend dat iedere euro die je in de Tour investeert een meervoud opbrengt.”

Vertrouwen bij Utrechtse bedrijven
Business Peloton Utrecht (BPU, de instantie die namens gemeente de Tourstart wil binnenhalen) heeft ook nog altijd volop vertrouwen in het binnenhalen van de Tourstart. "Natuurlijk was Rabobank een belangrijke speler, maar de stad Utrecht en de wielersport zijn niet alleen afhankelijk van de bank”, vertelt BPU-voorzitter Richard Kraan. "We kunnen het evenement nu nog breder wegzetten. En de Tour maakt overal nog veel enthousiasme los. Ook bij het bedrijfsleven.”

Foto (c): SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl