Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Daan Meijers wint Ronde van Groningen

Zaterdag 01 maart 2014

Clubcompetitie - Daan Meijers heeft in Usquert de 36ste Ronde van Groningen gewonnen. De 22-jarige Brabander van Belkin-De Jonge Renner reed in de finale weg bij zijn drie medevluchters en kwam solo binnen. Tweede werd Florian Smits van ARV Ulysses en de derde plaats was voor Mitchell Huenders van WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen.

Tekst en Foto: © Rudie Ottens

In de beginfase van de openingswedstrijd van het Nederlandse wielerseizoen en direct de eerste wedstrijd meetellend voor de clubcompetitie in regio 1 was er een uitlooppoging van Jos Boonstra van OWC Oldenzaal en Bram Verweij van WV De Kannibaal. Zij kregen een maximale voorsprong van ongeveer 45 seconden en werden na ongeveer 80 kilometer teruggepakt. Hierna werden er nog een paar pogingen ondernomen om weg te komen, maar niemand kwam echt weg. In de finale met nog zo’n 30 kilometer te gaan kwam er een kopgroep van 4 man, met daarbij Pascal Aandewiel en Florian Smits van ARV Ulysses, Mitchell Huenders van WV Noord-Holland en Daan Meijers van De Jonge Renner. Deze vier mannen liepen weg bij het peloton en hun voorsprong bedroeg op een gegeven moment zelfs meer dan een minuut. In de finale was het Meijers die weg reed bij zijn medevluchters en zo dolblij en solo over de meet kon komen in Usquert. Achter hem sprintte op 13 seconden achterstand Florian Smits naar de tweede plaats en Mitchell Huenders moest genoegen nemen met de derde plaats op het podium. Pascal Aandewiel werd vierde op 23 seconden. Beste jongere werd Patrick van der Duin van WRV De Peddelaars met een vijfde plaats op 40 seconden achterstand van de winnaar.

Rustig houden

Winnaar Daan Meijers over zijn gewonnen race: ,,Het was een rare koers vandaag, er stond veel te weinig wind. We hebben ons met de ploeg de eerste 100 km rustig proberen te houden, wat voor mij niet al te makkelijk is. Daarna probeerden we met alle groepen mee te springen. Aangezien het aardig smal was, kwam het op een lint en dan komen de kansen. Aandewiel en Smits zaten met zijn 2-en in de kopgroep te kloten. Ze namen geen initiatief en het pakte goed uit vandaag voor mij.”

Zege voorspeld

Zo werd niet de eigen Bike4Air/NWVG winnaar van deze Ronde van Groningen, maar pakte Meijers de winst weg. Vooraf schreef ploegleider van de NWVG, Marcel Nagengast, nog in het Dagblad van het Noorden, dat zij 100% zeker de winst gingen pakken. Dat pakte dus even anders uit. Koersdirecteur Thijs Rondhuis voorspelde vooraf aan de koers aan ondergetekende, dat de NWVG niet ging winnen en ook niet op het podium kwam. Winnaar zou volgens Rondhuis worden: Daan Meijers. Wielerkennis of gewoon geluk?

Het ploegenklassement werd gewonnen door ARV Ulysses

© Foto Rudie Ottens

Usquert – Ronde van Groningen:

1. Daan Meijers (Belkin de Jonge Renner) 173,7 km in 4.04.34, 2. Florian Smits (ARV Ulysses) 0,13, 3. Mitchell Huenders (WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen), 4. Pascal Aandewiel (ARV Ulysses) 0,23, 5. Patrick van der Duin (WRV De Peddelaars) 0,40, 6. Wieger van der Wier (WV de Kannibaal), 7. Stephan Bakker (Restore Cyclingteam) 0,43, 8. Nick van der Meer (Westland Wil Vooruit), 9. Arjan Hofman (WV de IJsselstreek), 10. Tim Rodenburg (Restore Cyclingteam).

Tussenstand Clubcompetitie regio 1 :

1. ARV Ulysses, 2. Belkin de Jonge Renner, 3. WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen, 4.WV De Kannibaal, 5. Restore Cyclingteam, 6. Westland Wil Vooruit, 7. West-Frisia, 8. WV De IJsselstreek, 9. OWC Oldenzaal, 10. NWV Groningen Bike4Air, 11. Kanjers voor Kanjers, 12. SwABo, 13. Amstel/Olympia/Bataaf, 14. Rabo Plieger Jan van Arckel, 15. Zwaluwen/Raalte/CC75, 16. Eerens Stormvogels Veendam, 17. Wilton Care4bikes/AA Drink Volharding, 18. HRTC Hoorn, 19. WADRO Otto Ebbens, 20. ARTV de Adelaar, 21. SRAM Eemland/Batauwers, 22. WoonExpo Kapenga/Olympia.