Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gent-Wevelgem ingekort, start in Gistel

Zaterdag 23 maart 2013

Nieuws - Gent-Wevelgem is met 50 kilometer ingekort. De start is bovendien niet in Gent, maar in Gistel. Na de voorstelling van de renners in Deinze volgt er een officieuze start, buiten de stadsrand stappen de renners de bus op en worden ze onder politiebegeleiding naar Gistel vervoerd.

"Volgens de laatste weerberichten blijft het morgen grotendeels droog, maar de temperatuur zal amper boven het vriespunt geraken en er zal een snijdende oostenwind waaien”, aldus voorzitter Luc Gheysens. “Het zou onverantwoord zijn om renners in die omstandigheden  zes uur te laten koersen. Daarom hebben we beslist om de officiële start 47,4 km dichter bij de finish te leggen. Gent-Wevelgem behoudt zo zijn typische finale en aangezien de weersomstandigheden de koers extreem selectief zullen maken, kunnen een beperkter aantal kilometers volstaan.

Signaal
Gheysens wil met de beslissing ook een signaal afgeven. "De renners zijn de voorbije weken niet verwend geweest. We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing het sportieve verloop van de 75ste Gent-Wevelgem ten goede zal komen en dat we morgen rond kwart voor vijf een prachtige winnaar zullen krijgen in Wevelgem. Dit scenario gaat er wel vanuit dat het parcours morgen sneeuwvrij zal blijven. Mocht er vannacht toch sneeuw vallen die blijft liggen, wordt de situatie zondagmorgen opnieuw bekeken. Alles is echter voorzien om de wegen sneeuwvrij te houden." Om 9u30 staat zondag nog een vergadering gepland met politie, ploegen en organisatie.

Vrouwenkoers
De vrouwenkoers van Gent-Wevelgem blijft voorlopig ongewijzigd. Zij starten om 13.00 uur in Ieper en komen 112 kilometer later aan in Wevelgem.



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl