Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tjallingii kleurt Milaan-San Remo, Kristoff wint

Zondag 23 maart 2014

Elite men - Nederland was goed zichtbaar in deze 105e editie van Milaan-San Remo. Zo hield Maarten Tjallingii als laatste landgenoot het langst stand uit een vroege kopgroep, waar ook de Drentse Antilliaan Marc de Maar een plek gevonden had. De renner van Belkin capituleerde echter in de laatste twintig kilometer.

Alexander Kristoff (Katusha) won La Primavera. De Noor won een sprint van circa dertig renners. Opnieuw eindigde er geen Nederlander in de top 10. Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp) was op de veertiende plaats de hoogst geklasseerde landgenoot. Tjallingii stal echter de show. "Ik voelde me goed en je weet maar nooit of je een mooi resultaat behaalt. Het was koud en nat, en het was erg lastig om warm te blijven. Ik bleef op kop rijden om mezelf warm te houden, dat was eigenlijk mijn doel”, zei Tjallingii die zijn etenszak lange tijd om zijn lichaam gebonden hield. “Dat was mijn redding. Ik kon mijn vingers niet meer bewegen. Als ik het eten niet dichtbij had gehad, was ik nooit zo ver gekomen.”

Belkin tevreden

Ploegleider Erik Dekker van Belkin liet weten dat hij vond dat het team de kou en regen goed had weten te verdragen en was positief dat er vier renners in de finale zaten.  "We zijn blij met het verloop van de race. Het doel was in de grote ontsnapping te zitten omdat we niet tot de favorieten voor de winst behoorden, en we wilden wat jongens over houden op het einde”, zei Dekker. "Ook wilden we in de top 10 eindigen, daar zaten we dichtbij. We hebben de regen en kou goed doorstaan, het was echt extreem koud. Nordhaug wilde al eerder toeslaan op de Poggio, maar kreeg geen ruimte. Hij zag er sterk uit op de top en aangezien zijn belangrijkste doel de klassiekers in de Ardennen zijn de komende vier weken, is dit een goed teken.”

Foto: © Sportfoto.nl - Otto de Waele 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl