Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Usquert redt finaleweekeinde clubcompetitie

Maandag 31 maart 2014

Clubcompetitie - Dankzij gezamenlijke inspanningen van de KNWU, Bike4Air-NWV Groningen en het wielercomité Usquert wordt er dit jaar toch een finaleweekeinde van de KNWU Clubcompetitie verreden. In het weekeinde van 13 en 14 september strijden de beste wielerverenigingen van Nederland – die zich hebben geplaatst in een noordelijke en zuidelijke voorronde – in het Groningse Usquert om de eindwinst in deze competitie.

De locatie voor dit evenement geniet niet alleen in het noorden van het land bekendheid als wielerdorp dankzij Rond om de Bult van Usquert, de Ronde van Groningen en als doorkomstplaats in de Energiewacht Tour. De gezamenlijke partijen zijn gekomen tot een programma waarin vier onderdelen zijn opgenomen. Op zaterdag krijgen de renners een individuele tijdrit over 9 kilometer voorgeschoteld. Hier kunnen de verenigingen drie renners inzetten. De andere drie coureurs komen in actie in het criterium dat dezelfde dag nog wordt verreden. Op zondag staan een ploegentijdrit over zeventien kilometer en een omloop over 120 kilometer op het programma. In deze vier onderdelen – die allen starten en finishen in Usquert – zijn punten te verdelen die de eindstand in de competitie zullen bepalen.

Passende afsluiting

Sjoerd Koster is als coördinator wegsport van de KNWU blij dat er een organisatie is opgestaan die zorgt dat er toch een finaleweekeinde van de clubcompetitie plaats kan vinden, nadat eerder de beoogde  organisatie in de Noordoostpolder noodgedwongen moest afhaken. De Noordelijke Wieler Vereniging Groningen en het wielercomité Usquert hebben  zich bereid verklaard om het evenement –mocht de opzet van de competitie zo blijven – voor meerdere jaren te organiseren. Thijs Rondhuis was namens de NWVG nauw betrokken bij de gesprekken. “De clubcompetitie is belangrijk voor wielerverenigingen en daar hoort een passende afsluiting bij. Usquert stak de helpende hand toe en zet zich hiermee opnieuw op de kaart.”

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl