Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Meijers ook primus in Omloop Veenkolonien

Zaterdag 05 april 2014

Clubcompetitie - Daan Meijers heeft na de Ronde van Groningen ook de tweede wedstrijd meetellend voor de clubcompetitie in regio 1, de 27ste Grote Omloop van de Veenkoloniën/Eerens, gewonnen. De 22-jarige Brabander van Belkin-De Jonge Renner won de sprint van een kopgroep van negen renners. Tweede werd Nick van der Meer van Westland Wil Vooruit en Mitchell Huenders van WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen werd net als in de Ronde van Groningen derde.
 
Er waren in de Groningse Veenkoloniën meer kopgroepen dan dat er wind was, normaal een scherprechter in deze mooie koers. In die diverse kopgroepen waren vier renners uit het noorden van het land vaak betrokken. Dit waren Roy Eefting van Belkin-De Jonge Renner, Paul de Haan van de organiserende vereniging Eerens/Stormvogels, Gijs Strating van Bike4Air/NWVG en ook erg actief was Wieger van der Wier van WV De Kannibaal. Van der Wier en Eefting zaten minimaal in vier groepjes die een voorsprong pakten. Een kopgroep van zeven renners reed erg lang vooruit, al was dat slechts met een voorsprong die schommelde tussen de 20 en 40 seconden. Op een kleine 25 kilometer voor de finish in Veendam werd deze groep teruggepakt nadat het peloton ineens samen ging werken. De beslissende kopgroep van negen renners reed weg toen er nog ongeveer zeven kilometer gereden moest worden. In de straten van Veendam was het in de finale Daan Meijers die de slimste en sterkste was en zo kon hij ruimschoots voor de finishstreep het zegegebaar maken en de winst pakken. Op een paar meter achterstand sprintte Nick van der Meer naar de tweede plaats en Mitchell Huenders verwees good old Arjan Elferink van De Kannibaal net naar een plaats buiten het podium. Nick van der Meer was ook de beste jongere en ging daarmee Patrick van der Duin voorbij in het jongerenklassement. Daan Meijers na afloop: ,,Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben dat je wegblijft in de finale. In de laatste kilometer in Veendam met diverse bochten achter elkaar pakte ik op een gegeven moment de linkerkant van de weg, waar een berm in het midden zat en ik had gelijk een gat van tien meter. Dan moet je niet meer nadenken en vol naar de meet.” Het ploegenklassement werd gewonnen door Belkin-De Jonge Renner.

© Foto Rudie Ottens

Veendam – Grote Omloop van de Veenkoloniën:

1. Daan Meijers (Belkin de Jonge Renner) 169,7 km in 3.57.40, 2. Nick van der Meer (Westland Wil Vooruit), 3. Mitchell Huenders (WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen), 4. Arjan Elferink (WV de Kannibaal), 5. Daan de Groot (Belkin de Jonge Renner), 6. Sjors Dekker (West-Frisia), 7. Leon Koch (WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen), 8. Harry Sweering (West-Frisia), 9. Rick Goeree (NWV Groningen Bike4Air), 10. Daan Schouten (Zwaluwen/Raalte/CC75) 0.20.

Tussenstand Clubcompetitie regio 1 :

(na Grote Omloop van de Veenkoloniën)

1. Belkin de Jonge Renner 38 punten, 2. WV Noord-Holland Ruiter Dakkapellen 34, 3. West-Frisia 25, 4. Westland Wil Vooruit 24, 5. WV de Kannibaal 24, 6. ARC Ulysses 24, 7. NWV Groningen Bike4Air 18, 8. OWC Oldenzaal 14, 9. Restore Cyclingteam 12, 10. Eerens Stormvogels Veendam 9, 11.Zwaluwen/Raalte/CC75 9, 12. Amstel/Olympia/Bataaf 9, 13. WV de IJsselstreek 8, 14. Kanjers voor Kanjers 7, 15. Team Bliz-Merida 5, 16. Swift/Avanti/Bollenstreek 5, 17. ZWC DTS Kennemer Uith 3, 18. Jan van Arckel 2

 

Foto: © Rudie Ottens

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl