Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

UCI keurt Koga Kimera goed

Vrijdag 11 april 2014

Products - De nieuwe KOGA Kimera frameset is goedgekeurd om gebruikt te worden in wedstrijden onder auspiciën van de UCI. Dit houdt in dat het frame voldoet aan de eisen die de UCI stelt aan de vorm en dimensies van een frame en vork voor wedstrijdgebruik. Deze eisen zijn door de UCI in het zogenaamde Lugano Charter in het leven geroepen om gelijkwaardige competitie te waarborgen.

Bij het ontwerp van de nieuwe Kimera heeft KOGA de nadruk gelegd op een drastische verbetering van de aerodynamica en het comfort, zonder in te boeten aan de alom geroemde stijfheid/gewichtsverhouding. Het resultaat is duidelijk zichtbaar door de slankere buizen en de remmen die geïntegreerd zijn in het frame en de voorvork voor een minimale luchtweerstand en een opmerkelijk clean design. Tegelijkertijd heeft deze volbloed racer zijn herkenbare “look and feel” behouden door de licht gebogen bovenbuis en monostay achtervork.

De nieuwe Kimera is voorzien van interne kabelgeleiding, compatible met Shimano Di2. De uitvaleinden zijn eveneens van carbon; hierdoor kan met een laag gewicht een optimale verbinding met de rest van het frame gewaarborgd worden. Bovendien is de Kimera voorzien van een Press Fit bottom bracket, een tapered head tube en een verwisselbare derailleurpat.

 


Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl