Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jelle Nijdam in eigen Challenge bij Wielerfestival Montferland

Donderdag 29 mei 2014

Nieuws - De organisatie  van het Wielerfestival Montferland maakt steeds meer details bekend over het evenement, dat in 2014 op 7 en 8 juni plaatsvindt in ’s-Heerenberg. In het oog springend is de Jelle Nijdam Challenge, waarin de oud-prof zelf zijn opwachting zal maken.

Het Wielerfestival zal gedragen worden door 5 pijlers: 

De Mountainbike Marathon op zaterdagmiddag trapt af. Inmiddels hebben honderden deelnemers zich al ingeschreven voor deze zware tocht van 70 kilometer met 1200 hoogtemeters door de Montferlandse bossen.

De Zomercross op zaterdagavond is korter, maar zeer spectaculair. Deze veldrit in de zomer gaat door kasteel Huis Bergh, door café De Gracht en het hele centrum van ’s-Heerenberg, met allerlei hindernissen.
Op het Stadsplein zelf is er veel te doen, van zaterdagmiddag tot zondagavond. Stands, attracties voor kinderen, muziek, optredens van een stuntfietser en gezellige terrasjes. Kanjers voor Kanjers organiseert op zaterdag en zondag clinics voor kinderen. Hiervoor kan tevoren ingeschreven worden.

Zondagmorgen is Grensland’s Mooiste, een schitterende toertocht over een heuvelachtig parkoers in het grensgebied. Niet alleen de heuvels rondom ’s-Heerenberg worden beklommen, ook die in de regio Kleve maken deel uit van het parkoers.

Het Wielerfestival wordt afgesloten met tijdritten. Het Nederlands Kampioenschap voor Paralympiërs is daarvan het sportieve hoogtepunt. Ook talenten krijgen de kans om hun tijdrijvermogen te tonen in de KNWU-competitie, terwijl elke recreant in ploegverband het venijnige parkoers kan bedwingen.
Een lange lijst van partners uit de regio maakt al deze evenementen tijdens het Wielerfestival mogelijk!
Inschrijven voor alle onderdelen is nog mogelijk!!

Alsof de losse onderdelen niet zwaar genoeg zijn, heeft de organisatie een extra uitdaging ingebouwd voor de echte fanatiekelingen: de Jelle Nijdam Challenge. Jelle Nijdam is een voormalige top-professional, die tegenwoordig in Doetinchem woont. Jelle won in zijn carrière de proloog in bijna elke etappekoers denkbaar, en stond bekend om zijn onnavolgbare demarrage in de laatste kilometer. Hij won zes etappes in de Tour de France en bijvoorbeeld ook de Amstel Gold Race. Jelle is de vijftig inmiddels gepasseerd, maar superfit. Hij zal tijdens het Wielerfestival dan ook aan maar liefst 3 onderdelen meedoen en daagt iedereen uit, om dat ook te doen!

De organisatie van het Wielerfestival is trots dat zo’n icoon uit de wielersport mee wil doen en mee wil werken aan het Wielerfestival, en wil deze wielerheld dan ook graag eren met een eigen onderdeel. De Jelle Nijdam Challenge wordt dan ook een officieel onderdeel van het Wielerfestival Montferland, waarbij een klassement wordt opgemaakt over drie onderdelen bij elkaar opgeteld:  De MTB Marathon en Zomercross op zaterdag en de ploegentijdrit op zondag. Meer informatie hierover is te vinden op www.wielerfestivalmontferland.nl

Foto: © Sportfoto Voor ieder wat wils bij het Wielerfestival Montferland



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl