Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kweldam sprint naar winst in Veenkolonien

Zaterdag 30 maart 2013

Clubcompetitie - Nick Kweldam heeft in Veendam de 26ste Omloop van de Veenkoloniën/Hepro gewonnen. De sprinter van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam won de sprint van een kopgroep van elf renners. Tweede werd de Deen Casper Von Folsach van het Deense Team Jutland-Fionia en de derde plaats was voor Bike4Air-NWVG-renner Teake-Piet van der Werf.

In de door sneeuwval geteisterde tweede klassieker van de clubcompetitie in regio 1 waren er diverse uitlooppogingen, maar tot echt grote voorsprong kwamen de koplopers niet.  In de eerste twee koersuren vielen er regelmatig hevige sneeuwbuien en daarop besloot de organisatie in overleg met de jury tot het twee keer toe inkorten van de wedstrijd, waardoor het totaal niet op 180 km uit kwam maar op ongeveer 140 kilometer.

Dolblij
Met nog zo’n 15 kilometer te gaan probeerde de jarige Jos Harms uit Oude Pekela het in zijn eentje, maar de thuisrijder kreeg op drie kilometer voor de finish gezelschap van tien renners, waarna duidelijk werd dat Harms zichzelf geen verjaardagscadeau gaf. Hij was na afloop niet echt blij met het inkorten van de wedstrijd, want hij had zijn zinnen duidelijk gezet op deze koers. Wel dolblij was winnaar Nick Kweldam. Hij was als eenling in de kopgroep vertegenwoordigd en kon dus gokken op zijn sterke eindsprint.

Geen risico
Kweldam over de koers: “Ik heb geen risico genomen vandaag en heb de hele koers voorin gezeten en gokte volledig op mijn eindsprint. Wel was het erg koud doordat het nogal hard sneeuwde, maar omdat de zon er nog bij kwam ging het allemaal nog wel. Ik kon het mooi afmaken.” Nog iemand die juichend over de finish kwam is Jeroen Keizer (Stormvogels-Hepro) uit het aangrenzende Muntendam. Het jongere broertje van Martijn zat ook in de kopgroep en werd vijfde en daarmee was hij zeer tevreden.

Sterkste team
Bike4Air-NWVG won niet de individuele strijd, maar wel waren ze, net als in de Ronde van Groningen, het sterkste team met drie renners in de kopgroep van elf. Marco Hoekstra, winnaar van de Ronde van Groningen blijft individueel leider in de clubcompetitie regio 1 met slechts één punt voorsprong op zijn ploeggenoot Gijs Strating en drie punten op Teake-Piet van der Werf. Tom de Vaal van West-Frisia blijft de beste jongere in het individueel klassement.

Foto (c): Rudie Ottens

Veendam – Omloop van de Veenkoloniën:
1. Nick Kweldam (Kanjers voor Kanjers) 140 km in 3.20.24, 2. Casper Von Folsach (Team Jutland-Fionia), 3. Teake-Piet van der Werf (NWVG), 4. Bas de Lange (De Kannibaal), 5. Jeroen Keizer (Stormvogels Veendam), 6. Berry Nagelhout (IJsselstreek), 7. Niek Hooghiemster (Friesche Leeuw-Olympia), 8. Gijs Strating (NWVG), 9. Ronald Puttenstein (De Adelaar) 0.04, 10. Alex de Lange (De Kannibaal) 0.17.

Tussenstand Clubcompetitie regio 1:
(na Omloop van de Veenkoloniën)
1. Bike4Air-NWV Groningen 40 punten, 2. WV De IJsselstreek 28, 3. WV De Kannibaal 25, 4. OWC Oldenzaal 25, 5. WV Otto Ebbens 22, 6. Kanjers voor Kanjers 22, 7. Zwaluwen/CRT Raalte/CC ’75 20, 8. West-Frisia 19, 9. Stormvogels Veendam 15, 10. De Amstel/Uithoorn/De Bataaf 11, 11. ARTV de Adelaar 8, 12. DTS/Alcmaria Victrix 8, 13. Ulysses/Team Amsterdam 6, 14. WV de Hanzerenners 5, 15. WV WoonExpo Kapenga 3, 16. Friesche Leeuw/Olympia 1.

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl