Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beste clubs strijden in Usquert om titel

Zaterdag 06 september 2014

Clubcompetitie - Usquert ontvangt op 13 en 14 september de beste wielerclubs van Nederland, die er strijden om de eindzege in de clubcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). In de maanden maart tot en met juli werd door deze clubs gereden in twee landelijke voorrondes.

De beste vijftien verenigingen per voorronde komen volgend weekend  naar Usquert om de krachten te meten en uit te vinden wie de beste clubploeg van 2014 is.

De finale werd door het wielercomité in Usquert en de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen over genomen van de oorspronkelijke organisatie in Emmeloord, waarmee de eindstrijd niet afgelast hoefde te worden. De organisatie heeft vanaf dat moment alle zeilen bij gezet om er een prachtig evenement van te maken waar Usquert en Groningen trots op mogen zijn, net als op de start/finish van de Ronde van Groningen en de komst van de Energiewacht Tour. Klaas Smith van het plaatselijk wielercomité onderschrijft dat: “Usquert zet zich opnieuw op de kaart als het wielerdorp van Noord-Nederland.”

Er worden vier onderdelen verreden die allen starten en finishen in Usquert. WV De Kannibaal en De Jonge Renner worden als winnaars van de respectievelijke voorronde in Noord en Zuid als favorieten gezien. De Noordelijke Wieler Vereniging Groningen mag – met schaatser Sven Kramer in de gelederen – tot de outsiders gerekend worden.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13 september

14.00 uur           Tijdrit 8,6 km. 3 renners per ploeg

16.15 uur           Criterium 59,3 km. 3 renners per ploeg

 

Zondag 14 september

9.30 uur              Ploegentijdrit.  15,7 km

13.00 uur           Omloop. 120 km. 8 ronden

 

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl