Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wintels verwachtingsvol over commissie Sorgdrager

Woensdag 17 april 2013

Nieuws - KNWU-voorzitter Marcel Wintels gaat er vanuit dat het onderzoek van de commissie Sorgdrager naar doping in de wielersport meer boven tafel zal krijgen dan het convenant dat de wielerbond sloot met de ploegen. ‘Diverse mensen hebben inmiddels al hun verhaal gedaan bij de commissie Sorgdrager.’

“De commissie werkt hard aan het onderzoek”, aldus Wintels. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de uitkomsten ons helpen bij het in kaart brengen van de dopingproblematiek in de wielersport. Diverse  betrokkenen bij de wielersport hebben inmiddels hun verhaal gedaan bij de commissie.”

Convenant
Over de uitkomsten van het convenant tussen de Nederlandse ploegen en de KNWU is Wintels minder te spreken. Tegen strafvermindering konden alle medewerkers van de teams schoon schip maken, maar niemand (op eerdere bekentenissen van Grischa Niermann en Rudi Kemna na) biechtte iets op. “Dit convenant is er gekomen op initiatief van de ploegen”, zegt Wintels. “Ik kan me voorstellen dat mensen hun vraagtekens zetten bij de uitkomst. Maar dit is wat het is. De ploegen hebben hun best gedaan de waarheid boven tafel te krijgen, daar ben ik van overtuigd. Maar of het ook de waarheid is, dat is een andere vraag.”

Sponsoring
Wintels denkt dat het belangrijk is dat er duidelijkheid komt over het verleden, helemaal nu het nog niet zeker is of Blanco en Vacansoleil-DCM volgend jaar een sponsor hebben. “Sponsoren willen duidelijkheid, zitten niet te wachten op zaken uit het verleden die naar boven kunnen komen.” De commissie Sorgdrager presenteert 1 juni de uitkomsten van het rapport.



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl