Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU en Rabobank: hoe zit het?

Vrijdag 26 april 2013

Nieuws - De KNWU meldde vorige week dat in mei de nieuwe shirtsponsor bekend wordt gemaakt. De naam Rabobank verdwijnt van het nationale tenue voor eliterenners, maar de bank is niet helemaal verdwenen bij de bond. Integendeel zelfs. CyclingOnline.nl maakte een overzicht.

Vorig jaar juni sloten Rabobank en de KNWU een nieuwe overeenkomst voor de periode tot en met 2016. De bank gaf toen al aan zich te willen concentreren op talentontwikkeling, breedtesport en veldrijden. Financieel bleven de afspraken hetzelfde, ook voor de nieuwe periode zou de KNWU ongeveer een miljoen euro per jaar ontvangen van de bank. De bond werkt nu met flexibelere sponsorcontracten en niet meer met één hoofdsponsor voor alle disciplines. Rabobank is dus nog altijd een grote sponsor van de bond, maar andere bedrijven kunnen bepaalde disciplines van de wielersport ondersteunen. Hieronder een overzicht van waar Rabobank nog te zien is en waar we nieuwe namen kunnen verwachten.

Professionele wegselectie KNWU (heren)
Op de outfit van de profs (heren) is komend WK in Florence de naam Rabobank helemaal niet meer te zien. Op het shirt komt de naam van de nieuwe hoofdsponsor.

Professionele wegselectie KNWU (dames)
Bij de dames komt de naam van de nieuwe sponsor op het shirt, de naam Rabobank is te zien op de broeken.

Overige wegselecties KNWU
Bij de beloften en junioren blijft de naam Rabobank zowel op de broek als het shirt staan.

Veldrijden
Hier blijft Rabobank bij alle selecties, dus ook bij de profs, op het shirt en de broeken aanwezig. De bank ziet veldrijden als één van de hoofdpunten van het sponsorschap met de bond. Rabobank is zelfs hoofdsponsor van het WK veldrijden 2014 in Hoogerheide.

Baanwielrennen
Eén positie op de tenues is voor Rabobank. Koga heeft een positie op het shirt, maar er is nog ruimte voor een hoofdsponsor voor deze discipline.

Mountainbike
Eén positie op de tenues is voor Rabobank. Er wordt nog gezocht naar een hoofdsponsor voor deze discipline.

BMX
Zelfde verhaal als bij MTB. Rabobank heeft één positie, de hoofdposities zijn nog vacant. De overeenkomst met New York Pizza is per 31 december 2012 gestopt.

Aangepast wielrennen
In deze categorie blijft Rabobank te zien op de shirts en broeken.

Rabobank Development Team
Buiten de nationale selecties nam de KNWU afgelopen winter het opleidingsteam over van de professionele Rabobank-ploeg. Deze formatie rijdt nu onder de vlag van de bond rond als Rabobank Development Team. De naam van de bank blijft in ieder geval tot het einde van de sponsoring (2016) aan het team verbonden, inclusief zichtbaarheid op shirts en broeken.

Team TROI
Bij opleidingsselectie – gericht op baanwielrennen en tijdrijders – heeft Rabobank drie van vijf sponsorposities op de kleding. Er is nog ruimte voor een nieuwe sponsor, die dit talententeam mede ondersteunt.

Rabobank Liv/Giant
Rabobank is natuurlijk ook hoofdsponsor van het vrouwenteam rond Marianne Vos, maar dit staat los van de KNWU.

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl