Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bram de Kort wint Omloop Veenkolonien

Zondag 29 maart 2015

Clubcompetitie - De Omloop van de Veenkolonien - in het kader van de KNWU Clubcompetitie voor de mannen - heeft een zege opgeleverd voor Bram de Kort van De Jonge Renner. Maikel Bos werd tweede en maakte het succes van DJR compleet.

Al na een paar kilometer werd het peloton op een lang lint getrokken en kwamen de eerste breuken, mede dankzij de harde wind en het snelle tempo vooraan. Drie groepen vormden zich, waarbij de eerste uit 27 renners bestond. De onderlinge verschillen liepen nooit echt op, waardoor er ook diverse keren renners weer konden aansluiten bij de eerste groep. Met nog ruim 50 kilometer te gaan vormde zich een groep van acht renners, drie man van De Jonge Renner, Maikel Bos, Bram de Kort en Mats Boeve. Verder nog daarbij Jordi Sloof van Westland Wil Vooruit, Adrie Lindeman van NWVG Groningen, Jelmer Asjes van Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia, Jasen van Dalen en Paul Moerland van Willebrord Wil Vooruit. Na een valpartij van Mats Boeve en het lossen van Paul Moerland bleven er zes man over in de plaatselijke omlopen. In de laatste omloop met nog 12 kilometer te gaan was het Adrie Lindeman die het alleen probeerde. Achter hem sloten al snel Maikel Bos en Jordi Sloof aan, zodat er twee groepjes van drie vooraan rond reden. De tweede groep gaf de strijd niet op en sloot toch nog weer bij de drie voorste rijders aan. Aangezien Bram de Kort ploeggenoot Bos voorin had zitten, hoefde hij geen werk te verrichten bij de achtervolgers en hij buitte dat in de finale helemaal uit, nadat hij uit de kopgroep was weggereden en zo na een vijfde plaats in de Ronde van Groningen nu solo de overwinning greep in de winkelstraten van Veendam. Achter hem pakte Maikel Bos nog de tweede plaats voor Jason van Dalen, waardoor het, ondanks de stormachtige omstandigheden, een prachtige dag werd voor De Jonge Renner. De Kort nam door zijn zege ook de leiding over in het individueel klassement van de clubcompetitie en De Jonge Renner pakte ook de leiding, dit ten koste van de NWVG Groningen.
De Kort over zijn overwinning: ,,Ik had iets recht te zetten hè. Nu win ik hem, dus dat is goed. Nadat Mats Boeve, onze rapste man, was gevallen, bleven we met twee man over. In de finale hadden we het vertrouwen er in en we hebben het goed gespeeld. Dit is een mooie revanche voor mij na de kettingproblemen in de Ronde van Groningen.”
Beste jongere blijft Kevin Snijder, ook van De Jonge Renner. Dit ondanks een valpartij, die zonder erg was. Snijder had een bekende supporter aan de kant, namelijk zijn zwager Lieuwe Westra. De Astana-prof had een weekend vrij en kon het toch niet laten om de koers op te zoeken.


© Foto en tekst Rudie Ottens

Veendam – Grote Omloop van de Veenkoloniën:

1. Bram de Kort (De Jonge Renner) 169,3 km in 3.57.01, 2. Maikel Bos (De Jonge Renner) 0,08, 3. Jason van Dalen (Willebrord Wil Vooruit), 4. Jelmer Asjes (Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia), 5. Jordi Sloof (Westland Wil Vooruit) 0,13, 6. Adrie Lindeman (NWVG Groningen), 7. Stefan Kreder (Restore Cycling Team) 0,19, 8. Arjan Hofman (WV de IJsselstreek) 0,27, 9. Jurriën Bosters (De Jonge Renner) 2,16, 10. Daan Schouten (Sensa Kanjers voor Kanjers CT).


Tussenstand Clubcompetitie:

1. De Jonge Renner 38 pt, 2. NWVG Groningen 38 pt, 3. Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia 32 pt, 4. Westland Wil Vooruit 22 pt, 5. Sensa Kanjers voor Kanjers CT 21 pt, 6. Swift-Avanti-Bollenstreek 18 pt, 7. WV de Kannibaal 17 pt, 8. West-Frisia 15 pt, 9. DRC de Mol 14 pt, 10. Willebrord Wil Vooruit 13 pt, 11. WV de IJsselstreek 10 pt, 12. GRC Jan van Arckel 9 pt, 13. WRV de Peddelaars-Monkeytown CT 6 pt, 14. WV Schijndel-TML Dommelstreek 5 pt, 15. Stormvogels Veendam 5 pt, 16. Restore Cycling Team 4 pt, 17. AWV De Zwaluwen-CRT Raalte-CC’75 2 pt, 18. WV Woonexpo Kapenga 1 pt.

Foto: © Rudie Ottens

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl