Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland 1 en 2 in Parijs-Roubaix junioren

Zondag 12 april 2015

Nieuws - De Nederlandse junioren maakten vandaag indruk in Parijs-Roubaix voor junioren, waar ze de eerste twee plekken bezetten. Bram Welten en Pascal Eenkhoorn reden met Vlaming Dewulf weg in de finale.

Welten won vervolgens voor Eenkhoorn. De wedstrijd telt mee voor de UCI Nations Cup. “Dit is een droom die uitkomt” erkende de kersverse winnaar grif. “Ik voel me in mijn element op dit terrein, op het vlakke en op de kasseien. Dan hoop je op een mooi resultaat, maar dit was optimaal natuurlijk. Ik had vorig jaar ook al gereden en ervaren hoe bijzonder het was het Vélodrome in Roubaix op te rijden, maar om hier te winnen is natuurlijk echt geweldig. We hebben er met z’n tweeën om gesprint, maar het was ook gewoon mooi om met een landgenoot naar de meet te rijden. We hebben een sterke wedstrijd gereden en konden het afronden.” 

Eenkhoorn genoot

Pascal Eenkhoorn genoot met volle teugen van de sfeer. "Ik reed als eerste de baan op in Roubaix en dat gejuich van die mensen is wel heel bijzonder, moet ik zeggen. Ook onderweg staat het publiek voor de profs klaar en word je aangemoedigd. Ik wist dat ik in de sprint geen echte kans had tegen Bram, hoe graag ik zelf ook gewonnen had."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl