Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Kort wint A7 Classic

Zaterdag 09 mei 2015

Clubcompetitie - Bram de Kort heeft in Drachten de 12de On Tour Bikes A7 Classic. De 23-jarige Brabander uit Dongen van De Jonge Renner won na 160 kilometer nipt de sprint van een kopgroep van zeven renners voor Jason van Dalen uit ‘s-Gravenzande van Willebrord Wil Vooruit.

Derde werd ‘thuisrijder’ Björn Bakker uit Wijnjewoude van de organiserende vereniging WV Woonexpo Kapenga. De Kort won eerder al de Omloop van de Veenkoloniën in deze clubcompetitie. Daar zag hij Van Dalen ook al op het podium, die toen derde werd.

Kramer schudt aan boom

In de beginfase waren er enkele valpartijen te betreuren. Net na Drogeham vond Sven Kramer het tijd om even aan de boom te schudden. Hij sleurde op kop van het peloton en dit brak in 3 groepen uiteen. Na een verwoede strijd kwam drie kwartier later toch alles weer samen, maar wel zonder de geloste renners, die het tempo niet meer aan konden. Mede ook door de zeer krachtige wind, kracht 5 tot 6 volgens buienradar tijdens de koers. Sem van den Bogaert werd het slachtoffer van een zeer ongelukkige valpartij. Hij kwam in botsing met een persauto en brak daarbij zijn neus, zijn kaak en twee sleutelbenen. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Nadat er nog diverse groepjes waren weggereden kwam alles weer samen bij Gorredijk. Op de rondweg bij Gorredijk brak het peloton weer in diverse stukken uiteen. Na ruim 100 kilometer kwamen groep 1 en 2 samen en langs de Nieuwe Vaart nabij Terwispel sprongen twee groepjes van vier man weg, dat waren Robbert-Jan Mol van West-Frisia, Sjors Handgraaf van SwABo, Martijn Dijkstra van de IJsselstreek en Paul Moerland van Willebrord Wil Vooruit. Niet veel later sloten nog vier renners aan bij de vier koplopers, te weten Bram de Kort, Adrie Lindeman van de NWVG, Jason van Dalen en Bakker. Twee tweetallen probeerden nog bij de koplopers te komen, maar dit lukte niet. Snel liep de voorsprong op naar meer dan een minuut tot maximaal bijna twee minuten. Het eerste peloton pakte de vier achtervolgers op en krabbelde in de finale nog wat van de voorsprong af, maar de kopgroep kwam niet meer in gevaar. Martijn Dijkstra kon het tempo niet meer volgen voorin en viel terug in het peloton, waarna zeven renners het in de eindsprint moesten uitmaken.

De Kort: ups en downs

De overwinning leek naar Jason van Dalen te gaan, maar Bram de Kort kwam in de laatste meters toch nog langszij en kon zo juichend de finish passeren nipt voor van Dalen, die samen met zijn ploeggenoot Paul Moerland de meerderheid had in de kopgroep. Moerland probeerde het nog in de laatste kilometer, maar moest genoegen nemen met de zesde plaats. Björn Bakker werd keurig derde, ondanks dat hij zijn sprint niet goed genoeg vond. Individueel leider van de clubcompetitie Adrie Lindeman van de NWVG werd zevende en mede door de korte noteringen van zijn clubgenoten Cor van Leeuwen, tiende, en Sven Kramer, dertiende, namen ze de leiding in het ploegenklassement weer over van De Jonge Renner. De Kort gaf na afloop aan, dat hij in april een moeilijke tijd doormaakte. Na een zware val lag hij er een tijdje uit. ,,Ik had het heel moeilijk in april, met heel veel ups en downs, maar ik ben nu terug. Het is in de Nederlandse koersen met veel wind een nerveuze bedoening. Je moet er op vertrouwen dat je de juiste demarrage pakt. Dat lukte nu, al liep het niet echt soepel met de kopgroep van acht. Het ging soms goed, dan weer wat minder. We hadden wel snel een ruime voorsprong. Ik was niet helemaal zeker van de sprint, maar het was net goed genoeg. Ik moet nog enkele wedstrijden missen in de clubcompetitie, maar we kijken in eerste instantie naar de ploegenstand en als we in de finale individueel nog goed staan, dan gaan we daar natuurlijk ook voor.
Leider blijft Adrie Lindeman, die nu wel de hete adem van Bram de Kort in zijn nek voelt met slechts zes punten achterstand. Jason van Dalen klimt naar de derde plaats en daarmee is hij ook gelijk de beste jongere en hij neemt de witte trui over van Kevin Snijder.

© Foto Rudie Ottens

Drachten – On Tour Bikes A7 Classic:

1. Bram de Kort (De Jonge Renner) 160 km in 3.41.05, 2. Jason van Dalen (Willebrord Wil Vooruit), 3. Björn Bakker (WV Woonexpo Kapenga), 4. Robbert-Jan Mol (West-Frisia), 5. Sjors Handgraaf (SwABo) 0,02, 6. Paul Moerland (Willebrord Wil Vooruit) 0,05, 7. Adrie Lindeman (NWVG Groningen), 8. Kevin Snijder (De Jonge Renner) 0,53, 9. Marco Brus (Schijndel-Dommelstreek), 10. Cor van Leeuwen (NWVG Groningen).

Tussenstand Clubcompetitie:

1. NWVG Groningen 67 pt, 2. De Jonge Renner 67 pt, 3. Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia 66 pt, 4. Westland Wil Vooruit 65 pt, 5. Willebrord Wil Vooruit 61 pt, 6. Swift-Avanti-Bollenstreek 49 pt, 7. DRC de Mol 43 pt, 8. Sensa Kanjers voor Kanjers CT 42 pt, 9. West-Frisia 33 pt, 10. ZRTC Theo Middelkamp 31 pt, 11. WV de IJsselstreek 28 pt, 12. Restore Cycling Team 22 pt, 13. WV de Kannibaal 17 pt, 14. AWV De Zwaluwen-CRT Raalte-CC’75 16 pt, 15. UWTC De Volharding 16 pt, 16. GRC Jan van Arckel 13 pt, 17. WV Noord-Holland 8 pt, 18. WV Schijndel-TML Dommelstreek 8 pt, 19. TWC Het Snelle Wiel 7 pt, 20. Stormvogels Veendam 6 pt, 21. WRV de Peddelaars-Monkeytown CT 6 pt, 22. WV Woonexpo Kapenga 4 pt.

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl