Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo breekt met MPCC

Woensdag 10 juni 2015

Nieuws - Lotto-Jumbo heeft besloten het lidmaatschap van de MPCC - Beweging voor een Geloofwaardige Wielersport - op te zeggen. Aanleiding is de gang van zaken rond de Giro-uitsluiting van George Bennett, die een te lage cortisolwaarde gehad zou hebben.

Later bleek de Nieuw-Zeelander volgens de ploeg onterecht aan de kant te zijn gehouden. "Nu wij weten dat de procedure niet 100% waterdicht is en deze bij ons tot twee keer toe (in de Vuelta 2013 en Giro 2015) voor een onnodige terugtrekking van een renner heeft gezorgd, kunnen wij niet meer verantwoorden dat een renner op die basis wordt gecontroleerd en eventueel wordt uitgesloten van deelname”, vertelt algemeen directeur Richard Plugge.

 
De ploeg meldt verder: "Bijna twee jaar geleden, tijdens de algemene vergadering van de MPCC, hebben veel teamartsen gevraagd om een onderzoek door externe experts te laten verrichten naar de vraag of een te lage cortisolwaarde altijd ongezond is. Ook om te voorkomen dat gezonde renners onterecht aan de kant worden gezet. Eén van de experts, door de MPCC zelf benaderd, heeft gedurende de Giro d’Italia gereageerd. Zijn conclusie is als volgt: de huidige procedure van het enkel bepalen van een ochtend cortisolwaarde is onbetrouwbaar en kan leiden tot vals positieve resultaten waarbij gezonde renners onterecht aan de kant worden gezet. Hij adviseert aanvullende testen bij een te laag gemeten cortisolwaarde. De door Team LottoNL-Jumbo geconsulteerde experts, waaronder een hoogleraar Endocrinologie, onderschrijven deze stellingname. Bij Team LottoNL-Jumbo bleek uit de aanvullende testen dat er geen sprake was van een ongezonde situatie en ook niet van misbruik van externe corticosteroïden. Team Lotto-Jumbo blijft de uitgangspunten van de MPCC uitdragen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl