Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tourrenners per boot naar ploegpresentatie Utrecht

Donderdag 11 juni 2015

Tour de France - Op donderdagavond 2 juli vindt vanaf 18  uur de ploegenpresentatie van de Tour de France plaats in Park Lepelenburg in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen en Tour directeur Christian Prudhomme geven samen met oud-renners Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Jan Janssen en Joop Zoetemelk het startsein voor deze officiële presentatie.  

 De presentatie van de 22 deelnemende ploegen aan de Tour van dit jaar is in handen van Eric Corton. Hij wordt bijgestaan door Filemon Wesselink die verslag doet vanaf het veld. Eric Corton: “Het is fantastisch dat de Tour dit jaar in Utrecht start. Ik ben een behoorlijke wielerfanaat, dus ik wil daar natuurlijk graag bij zijn. Maar het feit dat ik nu de ploegenpresentatie mag doen is wel echt een hele eer. Prachtig om met deze bonte verzameling helden op het podium te staan en ze ook nog eens te mogen interviewen. Ik kijk er erg naar uit.”

Echt Utrechts decor

Het hoofdpodium van de ploegenpresentatie staat in Park Lepelenburg, met op de achtergrond de Dom. De ploegen verzamelen zich eerst in het Spoorwegmuseum en verplaatsen zich vanaf daar met bootjes over de Maliesingel richting het park waar zij officieel gepresenteerd worden aan het publiek. Op verschillende plekken langs het water en in het park komen grote schermen zodat de gehele ploegenpresentatie voor iedereen te volgen is. Ook verschijnen er diverse horecapunten in en rond het park. De ploegenpresentatie is een interactieve show waarbij bezoekers ook de kans krijgen om vragen te stellen aan de renners. De toegang tot de ploegenpresentatie is gratis.

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl