Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Huenders wint Ronde van de Kerspelen

Zaterdag 13 juni 2015

Clubcompetitie - Mitchell Huenders heeft de Ronde van de Kerspelen gewonnen. De renner van WV Noord-Holland bleef zijn vluchtmakker Jelmer Asjes voor in deze Friese wedstrijd uit de KNWU Clubcompetitie. Gijs Verdick van Kanjers voor Kanjers werd derde.


In de beginfase hadden de renners te maken met regen en zeer harde wind. Het tempo zat er gelijk in en aan de achterkant losten veel renners, die het hoge tempo niet meer konden volgen. Het peloton dunde hierdoor gelijk al een stuk uit. In de eerste grote omloop reed Sven Kramer van de NWVG lek, maar kon redelijk snel weer aansluiten in het peloton. Aan het eind van de eerste ronde reden er zes man weg, met onder andere oud Nederlands Kampioen Lars Horring en Nick Kweldam. Het peloton was het hier niet mee eens en al snel werden zij weer teruggepakt. Even later reden er dertien renners weg, maar ook deze groep was geen lang leven beschoren. Nadat er een flinke valpartij was redelijk voor in het peloton, viel het geheel uiteen in vijf groepen. Vanuit de eerste groep van 41 renners gaf Sven Kramer vol gas en hierdoor ontstond een beslissende kopgroep van elf renners, met daarbij Bram de Kort en Kevin Snijder van De Jonge Renner, Kramer zelf natuurlijk, de al eerder genoemde Jelmer Asjes, drie man van Sensa Kanjers voor Kanjers, Gijs Verdick, Nick Kweldam en Ivo Stronks, twee man van WV Noord-Holland, Mitchell Huenders en Rudy Vriend en tenslotte twee man van Willebrord Wil Vooruit, Jason van Dalen en Koen van de Klundert. 

Twee delen

Zijn namen een voorsprong die geleidelijk op liep naar ruim een minuut, maar op een gegeven moment kwam de tweede groep toch heel snel weer 20 seconden dichterbij, waarna de voorsprong toch weer hard opliep naar 1 min. 20 sec. Aan het eind van de vierde grote omloop, met nog ruim 20 kilometer te gaan viel de kopgroep in twee delen uiteen. Vier man, Huenders, Asjes, Verdick en van de Klundert reden weg uit de kopgroep en dit bleek de beslissende slag te zijn. Huenders na de koers: ,,Het was best zwaar met de wind en regen. Je wist vooraf dat je er gelijk in moest vliegen en niet te lang wachten. Het is mooi dat de topschaatsers er ook weer waren. Zij willen altijd rijden en er in vliegen. Het was op diverse punten best glad, maar aangezien ik de hele koers van voren zat, voelde ik me op mijn gemak in de bochten. Het gaat de laatste weken vrij goed. In de finale reden er drie man weg uit de kopgroep en aangezien Rudy (Vriend en ploeggenoot) al twee keer was mee gesprongen was het nu mijn beurt en ik sloop mee met de drie. We reden aardig door en onze ploeggenoten waren waarschijnlijk aan het afstoppen, omdat de voorsprong al snel op liep. Nadat Jelmer (Asjes) demarreerde in de laatste plaatselijke omloop was ik even aan het linkeballen. Ik liet hem rijden en de andere twee reageerden ook niet. Toen ben ik er in één ruk hard naar toe gereden. In de laatste kilometer heb ik niet meer over genomen, aangezien ik wist dat ik de snelste was. Het was al de derde overwinning in een week tijd. Ik hoop deze vorm nog een week vast te houden tot het N.K. volgende week zondag in Emmen.” Op de vierde plaats eindigde Koen van de Klundert en de sprint van de rest van de voormalige kopgroep werd gewonnen door Nick Kweldam, die daarmee vijfde werd.

De NWVG blijft ondanks een vijfde plaats in het dagploegenklassement koploper in de tussenstand van de clubcompetitie met 8 punten voorsprong op De Jonge Renner.
Jelmer Asjes van Amstel-Bataaf-DTS-Olympia nam dankzij zijn tweede plaats de koppositie in het individueel klassement over van Bram de Kort, die zevende werd. Beste jongere blijft Jason van Dalen van Willebrord Wil Vooruit.

Drogeham – Wadro Ronde van de Kerspelen:

1. Mitchell Huenders (WV Noord-Holland) 150 km in 3.24.37, 2. Jelmer Asjes (Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia), 3. Gijs Verdick (Sensa Kanjers voor Kanjers) 0,21, 4. Koen van de Klundert (Willebrord Wil Vooruit) 0,28, 5. Nick Kweldam (Sensa Kanjers voor Kanjers) 1,20, 6. Jason van Dalen (Willebrord Wil Vooruit), 7. Bram de Kort (De Jonge Renner), 8. Ivo Stronks (Sensa Kanjers voor Kanjers), 9. Kevin Snijder (De Jonge Renner), 10. Rudy Vriend (WV Noord-Holland).

Tussenstand Clubcompetitie:

1. NWVG Groningen 151 pt
2. De Jonge Renner 143 pt
3. Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia 138 pt
4. Westland Wil Vooruit 117 pt
5. Sensa Kanjers voor Kanjers Cycling Team 94 pt
6. Willebrord Wil Vooruit 88 pt
7. DRC de Mol 87 pt
8. Swift-Avanti-Bollenstreek 85 pt
9. West-Frisia 69 pt
10. WV Noord-Holland 45 pt
11. ZRTC Theo Middelkamp 43 pt
12. Restore Cycling Team 43 pt
13. WV de IJsselstreek 40 pt
14. AWV de Zwaluwen-CRT Raalte-CC 75 39 pt
15. UWTC De Volharding 37 pt
16. TWC Het Snelle Wiel 31 pt
17. GRC Jan van Arckel 29 pt
18. WV de Kannibaal 21 pt
19. WV Schijndel-TML Dommelstreek 17 pt
20. WRV De Peddelaars-Monkeytown CT 11 pt
21. Stormvogels Veendam 10 pt
22. WV Woonexpo Kapenga 6 pt
23. ARTV de Adelaar 3 pt
24. Wadro Otto Ebbens 2 pt
25. WTOS-Spartaan-Ahoy-Specialized Workforce 1 pt

Foto: © Rudie Ottens

Onder de eerste deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen:schrijf in!

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl