Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wijkel en Mackaij winnen in Omloop Schermer

Zaterdag 20 juni 2015

Clubcompetitie - Stan Wijkel (mannen) en Floortje Mackaij (vrouwen) wonnen vandaag de Omloop van de Schermer. Eerder wist Westland Wil Vooruit de ploegentijdrit te winnen, die voorafgaand aan de andere wedstrijden werden verreden.

Wijkel bleef Maikel Bos (tweede) en Bob Wubben (derde) voor.  De 20-jarige wielrenner van de NWVG uit Groningen won na bijna 150 kilometer de sprint van een kopgroep van vier man. De vier zaten aanvankelijk in een kopgroep van elf man, die al na 40 kilometer in de aanval ging. Met nog 25 kilometer te gaan was het de jonge Drent die met zijn drie medevluchters de rest achter liet en het in de eindsprint kon afmaken. Het was na de Ronde van Aalten de tweede zege van Wijkel dit seizoen, nadat hij in de Acht van Noordenveld enkele weken geleden nog tweede werd in Roden. ,,Het ging hartstikke mooi” meldde Wijkel na afloop. ,,Eindelijk werd de aanval beloond. We waren weer een sterk team vandaag.” Hij versloeg zijn vluchtmakkers Maikel Bos (2e) uit Oldebroek, Bob Wubben (3e) uit De Lier en Jasper Bugter (4e) uit Elden. Zaterdagochtend hadden de ploegen uit de clubcompetitie al een ploegentijdrit gereden in de Schermer. Winnaar werd Westland Wil Vooruit, de Stormvogels Veendam werden zeer netjes vijfde op 20 seconden achterstand. De NWVG moest 34 seconden toegeven en werden negende.De NWVG behoudt de leiding in de clubcompetitie. Bij de vrouwen werd Rozanne Slik tweede, Nike Beckeringh derde.

Tekst en foto: © Rudie Ottens

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl