Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink: puntjes op de i zetten richting Tour

Maandag 22 juni 2015

Tour de France - Robert Gesink (Lotto-Jumbo) was zelf tevreden over zijn otpreden in de Tour de Suisse. “Twee keer top tien, dat is denk ik best goed”, aldus Gesink na afloop van de tijdrit.

“Ik had het liefst nog iets hoger geëindigd, maar tijdens mijn hoogtestage heb ik vanwege vermoeidheid wat zware trainingen moeten laten schieten en daardoor ontbrak aan het begin van de ronde nog een beetje de scherpte om hier daadwerkelijk om de knikkers mee te doen. Het echte effect van mijn hoogtestage ligt nog verder weg. Ik heb hier in Zwitserland een superprikkel gehad, ben elke dag tot het gaatje te gaan en daar moet ik in de Tour de vruchten van plukken.”

Puntjes op de i

Gesink gaat de komende twee weken de puntjes op de i zetten in aanloop naar de Ronde van Frankrijk. Zo gaat hij de kasseienrit verkennen en wil hij zich testen op een aantal Pyreneeën-cols die in de Tour op het programma staan. Het NK laat hij schieten. “Ik focus me altijd op het eerstvolgende doel. Dat was de Ronde van Zwitserland. Nu gaat het vizier richting de Tour. Ik heb een bonk vertrouwen opgedaan en stappen gezet. Ik ga me nu weer opladen. De start in Nederland maakt de Tour, voor mij het belangrijkste evenement van het jaar, extra speciaal.”

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in!  



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl