Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo heeft Gesink en Kelderman als kopman in Tour

Maandag 22 juni 2015

Tour de France - Lotto-Jumbo schuift Robert Gesink en Wilco Kelderman vooruit als belangrijkste pionnen in de komende Tour de France. Maar ook Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam worden niet bij voorbaat uitgesloten voor een kort klassement.

“We hebben voor een evenwichtige samenstelling van onze ploeg gekozen”, verklaart ploegleider Nico Verhoeven. “Met oog op de aard van het parcours, hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee. Robert en Wilco zijn de kopmannen, maar ook Laurens en Steven hebben zich bewezen in een grote ronde. Daarbij weet je dat er zeker in de eerste tien dagen van de Tour de France veel kan gebeuren. Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd, dus als dat gedeelte aanbreekt, moeten we er nog goed bij zitten.”

Tourploeg Lotto-Jumbo: Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Sep Vanmarcke, Bram Tankink, Tom Leezer, Jos van Emden en Paul Martens.

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl