Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo maakt balans op voor de bergen

Woensdag 01 juli 2015

Tour de France - Officieel start Lotto-Jumbo zaterdag met twee kopmannen aan de Tour de France, zo benadrukte Nico Verhoeven vandaag op de persconferentie van Lotto-Jumbo: Robert Gesink en Wilco Kelderman. Maar dat wil niet zeggen dat Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk alleen een ondersteunende rol krijgen.

"Er kan veel gebeuren in de eerste Tourweek" zegt Nico Verhoeven over het eerste fase van de Ronde van Frankrijk,  de renners voert langs de Nederlandse en Franse kust en over de Franse kasseien. "Coureurs kunnen vallen of simpelweg tijd verliezen. Pas als we bij de eerste bergrit zijn aangekomen, zullen we ons strijdplan definitief maken.' Verhoeven wil er maar mee zeggen dat de ploeg niet zo maar om Laurens ten Dam (vorig jaar de beste namens de ploeg in de Tour) en Giro-revelatie Steven Kruijswijk heen kan. "Steven was er vorig jaar ook bij in de Tour, maar hij had toen niet het niveau waar hij nu over beschikt." Volgens Verhoeven kan een renner die op achterstand is gekomen, voor een ritzege gaan. "Maar ik denk ook dat ze ons gaan ondersteunen" merkte Kelderman op.

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl