Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink is twaalfde in Le Havre

Donderdag 09 juli 2015

Tour de France - Robert Gesink liet zich opnieuw zien in de Tour de France. De renner van Lotto-Jumbo was in de zesde etappe twaalfde. In Le Havre won Zdenech Stybar, die de sprinters verraste met een ultieme uitval. Gele truidrager Tony Martin kwam in de slotfase ten val.

De Duitser liep een gebroken sleutelbeen op. Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk verloren opnieuw tijd. Kelderman - die last heeft van zijn rug - liet lopen in de finale, maar voelde zich vandaag wel iets beter. 

Gesink alert

Gesink beleefde op de klim een hachelijk moment, maar was alert. “Ik zat van voren om mogelijke gaten en tijdsverschillen te voorkomen, maar vlak voor me vielen ze. Gelukkig kon ik er precies omheen”, aldus Gesink, die gele truidrager Tony Martin zijn sleutelbeen zag breken. “Bovenop hoopte ik nog een ultieme versnelling te plaatsten, maar dat zat niet meer in mijn benen.” Voor Gesink was het sinds de start in Utrecht de zesde keer op rij dat hij in de top 30 finishte. “Maar dat zegt helemaal niets. Er komen nog gevaarlijke etappes aan.”

 

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl