Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse organisatoren in clinch over UCI-kalender 2016

Donderdag 06 augustus 2015

Nieuws - De organisatoren van de Boels Rental Holland Ladies Tour voor vrouwen en Olympia's 3M Tour voor elite/beloften zijn niet blij met de plannen van de Eneco Tour om in 2016 naar september te verhuizen met hun wedstrijd. 

Eerder besloot ook Olympia's 3M Tour daartoe in overleg en met toestemming van de politie, terwijl de Boels Ladies Tour al jaren in september wordt verreden. De belangrijkste reden voor die datumwens van de Belgisch/Nederlandse WorldTour-wedstrijd is dat de wegwedstrijd van de Olympische Spelen op de huidige datum van de Eneco Tour valt. Bijkomend voordeel van de verhuizing naar september is dat de datum erg gunstig is met het oog op het WK in Qatar dat door de hitte drie weken later gehouden wordt dan normaal.

KLPD

Het probleem is echter dat de Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD)  juist deze drie etappekoersen ondersteunt met motoragenten en al richting de organisatoren heeft aangegeven dat de belasting te hoog wordt als de wedstrijden achter elkaar verreden worden in een periode van drie a vier weken. De KLPD liet de Boels Ladies Tour dit jaar al weten met minder agenten te komen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl