Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK Junioren: Van der Horst wint brons

Zondag 09 augustus 2015

Nieuws - Dennis van der Horst is derde geworden op het EK voor junioren. Hij werd in de sprint van een kopgroep verslagen door de nieuwe kampioen Alan Banaszek uit Polen en de Belgische runner-up Stan Dewulf.

De Nederlandse ploeg kleurde de finale van deze juniorenwedstrijd. Pascal Eenkhoorn, Marten Kooistra en Dennis van der Horst zaten in de voorlaatste ronde mee in een omvangrijke kopgroep. Toen die groep uit elkaar spatte, sprong eerstejaars Van der Horst mee in een kopgroep van vier. Dit kwartet ging met bijna een minuut voorsprong de slotronde in. Voorin zaten twee Belgische coureurs, waardoor de samenwerking niet optimaal was. Drie renners sloten aan, maar het waren de aanvankelijke koplopers die de medailles verdeelden. Van der Horst bezorgde Nederland de vierde medaille op dit EK. Steven Lammertink won goud op de tijdrit voor beloften, Thalita de Jong won brons op de wegwedstrijd voor beloften-vrouwen en Yara Kastelijn werd derde bij de tijdrit voor junior-vrouwen.

Sprintte voor goud

Van der Horst keerde zeer tevreden terug naar huis zondagavond. "Hier droom je van, maar als eerstejaars junior reken je nergens op. De bondscoach had ons op het hart gedrukt om in het eerste anderhalf uur van de wedstrijd niet te veel met onze krachten te smijten, zodat we in de finale goed zouden zijn. Dat werkte goed uit, want we zaten met drie man mee toen de slag viel. Ik reageerde als in een impuls op een uitval van één van de Belgen en toen zag ik later nog een Belg en een Pool aansluiten. Toen had ik wel een goed gevoel over onze kansen en dat bleek zo te zijn. Ik kon in de sprint op mijn snelle benen rekenen, maar wist dat Dewulf ook snel was en die Pool schatte ik ook als rap in. Je sprint om te winnen natuurlijk, maar met brons ben ik ook heel tevreden. Of het ook tot een WK-uitverkiezing gaat leiden? Dat is aan de bondscoach, maar ik hoop natuurlijk van wel."

Nederland deed niet mee aan het afsluitende onderdeel van het EK: de wegwedstrijd voor beloften-mannen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl