Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Usquert maakt zich op voor clubcompetitiefinale

Maandag 07 september 2015

Clubcompetitie - De finale van de dit seizoen voor het eerst verreden landelijke KNWU Clubcompetitie voor mannen en vrouwen wordt in het weekend van 12 en 13 september in Usquert verreden. Vorig jaar vormde Usquert en omgeving ook het decor voor het finaleweekend.

Daar waar de mannen traditioneel een finale reden tussen de beste ploegen uit de Regio’s Noord en Zuid is het dit jaar het laatste onderdeel van de landelijke competitie. Het bijzondere is dat de KNWU Clubcompetitie op zaterdag 7 maart met de Ronde van Groningen begon in de Gemeente Eemsmond en er met de finale ook eindigt. De Gemeente Eemsmond mag zich dan ook met recht wielergemeente noemen. De vrouwen beleven een primeur. Nog nooit werd een landelijke finale verreden. In totaal strijden 27 ploegen bij de mannen en 17 ploegen bij de vrouwen om de eindwinst in de KNWU Clubcompetitie.

NWVG leidt

Bij de mannen gaat NWVG-Fiets voor een Huis na elf wedstrijden aan de leiding met 165 punten. De kampioen van de afgelopen twee jaar, WV De Jonge Renner uit Oosterhout staat tweede met 161 punten.  Vermoedelijk zal de strijd in de finale zich tussen deze twee clubs toespitsen.  In de individuele stand voert Jelmer Asjes van ZWV D.T.S uit Zaandam de ranglijst aan met 350 punten. Jason van Dalen staat namens Willebrord Wil Vooruit uit Sint Willebrord tweede met 344 punten. Bram de Kort, rijdend voor WV De Jonge Renner, is met 320 punten derde.

Van Arckel

Rennersclub Jan van Arckel uit Arkel staat bij de vrouwen na vijf wedstrijden bovenaan met 94 punten. Gevolgd door WV De Kannibaal uit Peize met 76 punten. Hier staat WV De Jonge Renner derde met 70 punten.  Leonie Lubbinge voert namens WV De Kannibaal de individuele ranglijst aan met 210 punten. Monique van der Ree van WV De Jonge Renner bezet met 168 punten de tweede plaats.

De finale bestaat uit drie onderdelen; een omloop, een individuele tijdrit en een criterium. De omloop wordt op zaterdag verreden. De mannen rijden 144 kilometer en de vrouwen 112 kilometer. De volgende dag rijden drie mannen en vier vrouwen van iedere ploeg ’s ochtends een individuele tijdrit. Het andere deel van de ploegen rijden ’s middags een afsluitend criterium. Na deze drie onderdelen zijn de twee Clubkampioenen 2015 bekend.  De organisatie is in handen van de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) en het Wielercomité Usquert.

Foto: © Rudie Ottens

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl