Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour als beloftenwedstrijd naar najaar

Vrijdag 16 oktober 2015

Nieuws - Olympia’s Tour gaat vanaf 2016 als internationale beloftenwedstrijd door het leven. De organisatie wil met de focus op renners van -23 jaar terug te keren naar de kernwaarde van de oudste rittenkoers van Nederland.

Dat was van oudsher een podium te geven aan talenten om zich in de kijker te rijden bij profteams. Naar de mening van koersdirecteur Thijs Rondhuis was dat uitgangspunt te ver uit beeld geraakt de afgelopen jaren. “Vorig jaar lag de focus op het behoud van de wedstrijd, nu willen we Olympia’s Tour een duidelijk omlijnde toekomst geven.”  Op dit moment is de organisatie druk bezig het etappeschema vorm te geven voor 2016 en in gesprek met potentiële (hoofd)sponsoren. Nadat 3M vorig jaar de ronde redde blijft het bedrijf ook in 2016 betrokken bij Olympia’s Tour. Wel is er ruimte voor een nieuwe hoofdsponsor.

 

Bij de verandering van status hoort ook een nieuwe datum. In 2016 is dat 27 september tot en met 2 oktober. Rondhuis: “Door een vaste datum te kiezen op twee weken voor het WK – komend jaar wordt dat laat verreden in Qatar als gevolg van de warmte – hopen we een aantrekkelijke  voorbereidingswedstrijd te worden voor de beloftenwedstrijd op het wereldkampioenschap. Verschillende landen hebben aangegeven behoefte te hebben aan een dergelijke laatste test voor hun beloften. We hopen zo de beste aanstormende talenten van de wereld in onze wedstrijd aan de start te krijgen. Mannen die we niet veel later ook in het profpeloton zien schitteren.”

 

Ook aan  de Nederlandse ploegen zal Olympia’s Tour een podium blijven bieden.  Hun renners kunnen volgens Rondhuis de degens kruisen met hun beste landgenoten uit het buitenland. “Daarmee zullen hun eventuele dagzeges en andere prestaties nog meer waarde krijgen, ook in de ogen van eventueel geïnteresseerde profformaties.” De organisatie  geeft komend jaar startgelegenheid aan twintig ploegen van zes renners per team.  



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl