Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WB Cali: teamsprinters veroveren brons

Vrijdag 30 oktober 2015

Track - Bij de wereldbekerwedstrijden in Cali hebben de Nederlandse mannelijke teamsprinters voor een eerste succes gezorgd. Zij wonnen de strijd om een bronzen medaille van hun Australische opponenten.

De finale ging tussen Duitsland en Polen, onze oosterburen wonnen die strijd. Nederland won onlangs goud op het EK op dit onderdeel in dezelfde samenstelling: Nils van 't Hoenderdaal, Hugo Haak en Jeffrey Hoogland. De Nederlandse ploeg toonde zich overigens in de strijd om brons snelle dan de Polen, die zilver behaalden. 

Tevreden

Bondscoach René Wolff was zeer tevreden met het resultaat van zijn sprinters. “Hier staat hetzelfde podium als tijdens het Europees kampioenschap, maar dan in een andere volgorde. Ik ben erg tevreden over de tijd die de mannen klokten in de finale. We gaan nu kijken waar we nog wat tijd kunnen goedmaken op weg naar de Spelen.” Ook Van’t Hoenderdaal was tevreden over de tijd in de finale. “Een mooie bronzen medaille op de teamsprint, maar wat we hier geleerd hebben is eigenlijk nog veel meer waard”. 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl