Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WB Baan: achtervolgers geen prijs wel nominatie Rio

Zaterdag 16 januari 2016

Track - Bij de wereldbekerwedstrijden op de baan in Hongkong zijn de Nederlandse ploegachtervolgers er niet in geslaagd een volgende ronde te bereiken. Na een zevende stek in de kwalificatie waren de Britten - met Mark Cavendish aan boord - te sterk voor Joost van den Berg, Nick Stopler, Jenning Huizenga en Roy Pieters.

De vier waren afgevaardigd in plaats van de vaste achtervolgingsploeg, die rust kreeg van de KNWU. In de einduitslag verdween het Nederlandse kwartet als achtste in de boeken.Door het optreden van dit gelegenheidskwartet heeft Nederland zijn ranking in de Olympische kwalificatie kunnen behouden, waardoor de baanwielrenners nu definitief een Olympische nominatie op de ploegenachtervolging hebben behaald. Of zij ook daadwerkelijk afreizen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal worden bepaald aan de hand van het interne selectiedocument van de KNWU. 

Kirsten Wild en Tim Veldt reden zaterdag de eerste dag van het omnium. Veldt begon met een twaalfde plaats op de scratch, veertiende plaats op de individuele achtervolging en twintigste plaats op de afvalkoers. Bondscoach van de duurrenners Jabik-Jan Bastiaans erkent dat Veldt een zware klus te verrichten heeft op dag twee te wachten staat op dag twee. “Tim staat morgen een hele mooie uitdaging te wachten. Hij zal zich moeten revancheren op de resterende onderdelen.”

Bij de vrouwen werd het eerste onderdeel van de meerkamp, de scratch, gekenmerkt door een valpartij vroeg in de wedstrijd. Ook de Zwolse renster was hierbij betrokken, maar kon de wedstrijd wel vervolgen en kwam als laatste over de finish. Op de individuele achtervolging liet Wild zien waartoe ze in staat is. Haar tijd van 3:36,739 was goed voor de derde plek. Het laatste onderdeel, de afvalkoers, leverde Wild een vierde plek op. Bij aanvang van de tweede dag staat Wild op een zevende plek in het algemeen klassement. 

Kyra Lamberink wist zich niet te plaatsen voor de volgende fase van het sprinttoernooi, haar kwalificatietijd volstond daar net niet voor. Ook zij krijgt als jonge sprintster de kans wedstijdervaring op te doen zodat Elis Ligtlee en Laurine van Riessen deze manche kunnen overslaan.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl