Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-directeur Huib Kloosterhuis overleden

Vrijdag 12 februari 2016

Nieuws - De KNWU meldt het overlijden van directeur Huib Kloosterhuis, die onlangs als gevolg van een ernstige ziekte al zijn werkzaamheden had moeten neerleggen.

"De KNWU heeft in Huib een bijzondere, inspirerende en vooruitstrevende directeur gekend met een zeer scherpe geest. Met enorm veel passie zette hij zich dagelijks vol energie en enthousiasme in voor de wielersport. Zijn gevoel voor humor maakte het mogelijk om ook lastige situaties bespreekbaar te maken. De KNWU en de wielersport nemen afscheid van een markante persoonlijkheid" laat de wielerbond weten.

De functie van directeur vervulde hij vanaf 2009, daarvoor was hij actief in de telecombranche en als zelfstandig ondernemer. Kloosterhuis schuwde in tegenstelling tot veel van zijn voorgangers de confrontatie niet. Zo haalde hij de afgelopen periode het nieuws door de machtige Tourorganisator ASO te dagen om een verplichte bijdrage te betalen voor de Tourstart in Utrecht. Ook was Kloosterhuis een verklaard tegenstander van het gebruik van doping, al was hij wel bereid zonden uit het verleden in de toenmalige context te plaatsen. In een interview met CyclingOnline.nl verklaarde hij midden in de dopingstorm wel eens te hebben overwogen het bijltje erbij neer te gooien. Maar uiteindelijk concludeerde hij dat zijn plezier dat hij ontleende aan de wielersport er niet minder om was geworden. En dat bleef tot het allerlaatste moment.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl