Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud, zilver en brons op WK Paracycling

Zaterdag 19 maart 2016

Nieuws - De Nederlandse paralympische tandemwielrenners hebben op de tijdrit tijdens het WK baanwielrennen in Montichiari goud, zilver en brons gewonnen.

Larissa Klaassen en Haliegh Dolman tekenden voor het verrassende goud. Bij de mannen was er zilver voor Tristan Bangma en Teun Mulder, brons ging naar Stephen de Vries en Patrick Bos.

Klaassen en Dolman werden vorig jaar nog tweede op de WK in Apeldoorn achter de Britse dames; een jaar later zijn de rollen omgekeerd. “We reden hier 1:06.095 over 1.000 meter. Dat is 3,5 seconden sneller dan vorig jaar”, zei pilote Dolman na de race. “We hebben afgelopen jaar bijna dagelijks samen getraind op de baan in Alkmaar, daar is dit het resultaat van.”

De Nederlandse dames kwam in actie in de voorlaatste rit. “Toen we daar de snelste tijd reden, was die laatste rit van de Britse Sophie Thornhill en Helen Scott ontzettend spannend. In het begin waren ze nog sneller, maar in de tweede helft van de race verloren ze tijd”, glundert Dolman. Thornhill en Scott werden tweede, voor de Australische Jessica Gallagher en Madison Janssen. “Ik besef nog niet helemaal dat we wereldkampioen zijn... Ja, toen die Britse meiden langzamer waren, hebben we allebei wel gehuild. Zo blij zijn we hiermee.”

Zilver en brons

Ook bij de mannen was het spannend tot de laatste rit. Met wereldrecordhouders Neil Fachie en Peter Mitchell nog in de baan stonden Bangma en Mulder bovenaan het klassement met een tijd van 1:01.780. De Vries en Bos waren goed voor 1:02.214. De Britse mannen waren echter te sterk en reden al na 1:00.33 over de streep.

Morgen is de laatste dag van de WK baanwielrennen in het Italiaanse Montichiari. De Nederlandse ploeg heeft tot nu toe drie gouden, twee zilveren en twee medailles behaald.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl