Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rebel wil profploeg naar clubmodel opzetten

Woensdag 23 maart 2016

Nieuws - Advies- en investeringsbureau RebelGroup bouwt samen met marketeer Geert Broekhuizen aan een nieuw businessmodel voor een professionele wielerploeg, georganiseerd vanuit een clubstructuur.

"Een club met een eigen gezicht en identiteit die voor de continuïteit niet afhankelijk is van een of twee sponsorende ondernemingen, een club met inbreng en betrokkenheid van leden. Op deze manier wordt er direct een bredere en dus sterkere basis gecreëerd. En tegelijkertijd duurzamer, want zo ontstaat er een organisatiestructuur die járen meegaat. De huidige organisatiestructuur van een professionele wielerploeg, gefinancierd door alleen sponsorende bedrijven, is een uiterst fragiel model,” meent Geert Broekhuizen. “Deze onzekere en instabiele situatie is een van de belangrijkste beperkingen voor de groei van de sport in z’n totaliteit. Waar we naar toe moeten is een situatie waarin de miljoenen fans wereldwijd, en in hun spoor de recreatieve fietsers die in aantal van vergelijkbaar niveau zijn, betrokken worden. Dat geldt evenzeer voor het beter koppelen van de partners. Het nieuwe clubmodel biedt hiervoor de oplossing.”

Broekhuizen was verantwoordelijk voor de communicatie van Team Flexpoint, Cervélo, QuickStep en Giant-Alpecin, maar begon dit jaar voor zichzelf. Hij denkt het model binnen enkele jaren te kunnen realiseren.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl