Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mobach wint Parijs-Roubaix bij junioren

Zondag 10 april 2016

Nieuws - De Nederlandse junioren hebben zondag voor het tweede jaar op rij Parijs-Roubaix weten te domineren. Net als in 2015 - toen Bram Welten won voor Pascal Eenkhoorn - eiste de KNWU-equipe van Piet Kuijs de eerste twee plaatsen op. Jarno Mobach won de Franse Nations Cup-wedstrijd en zag Nils Eekhoff de tweede plaats behalen.

De twee Nederlanders maakten deel uit van een kopgroep van zeven.  Mobach reed op zes kilometer van het einde weg van zijn medevluchters en wist seconde per seconde verder weg te rijden bij zijn opponenten. Bondscoach Piet Kuijs was zich daarachter al rijk aan het rekenen. "In deze wedstrijd is iedereen in de finale helemaal kapot, als je dan twaalf seconden voorsprong bijeen fietst, dan rijdt een ander dat niet zomaar weer dicht. Eekhoff hoefde daarachter even niet te werken, kon wat herstellen en reed vervolgens ook nog bij de anderen weg. We hoopten vooraf met twee man bij de eerste tien te eindigen, dat je dan 1 en 2 wordt, is werkelijk ongelofelijk. Heel indrukwekkend van die jongens, zeker omdat het een zware editie was over glibberige wegen en met veel wind. En Ramon van Bokhoven rijdt nog lek in de finale, anders had hij ook nog bij de eersten kunnen finishen."

De kersverse winnaar twijfelde na afloop geen moment. "Dit is absoluut de mooiste zege die ik ooit behaald heb. Vorig jaar was ik niet van de partij in deze wedstrijd, dus ik wist niet helemaal wat te verwachten. Ik had er wel naar toe gewerkt om hier goed te presteren. De benen voelden goed, ook nog in de finale. Het viel voorin stil en toen heb ik niet getwijfeld. Mijn aanval hield vervolgens stand. Als je dan in je eentje het Velodrome op rijdt, dan is dat een heel bijzonder moment. Om nooit te vergeten."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl