Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jakobsen wint in ZLM Roompot Tour

Vrijdag 15 april 2016

Nieuws - Fabio Jakobsen heeft de Nederlandse beloftenselectie een overwinning bezorgd in de tweede etappe van de ZLM Roompot Tour (UCI Nations Cup).

De normaal voor SEG Racing uitkomende renner won de sprint, die werd ontsierd door een valpartij in de laatste kilometer. De Italiaan Simone Consonni werd tweede, de Spanjaard Ivan Garcia Cortina derde. Met Cees Bol (zesde) en Merijn Korevaar (negende) eindigden nog twee Nederlanders in de top 10.

Het Nederlandse zestal was in de ploegentijdrit rond Tholen Jakobsen al snel kwijt als gevolg van een mechanisch defect. Pennings vond van fiets wisselen voor deze renner op dat moment geen optie. "Als we daar hadden gewacht, dan was onze tijd direct om zeep geweest. We gingen met vijf verder en met name Cees Bol was als locomotief van deze ploeg erg sterk. De 33 seconden die we uiteindelijk op de winnende Noren toegaven, zorgen ervoor dat we nog altijd klassementsambities mogen hebben in onze thuiskoers. Dat was vorig jaar anders na een zwak begin." De KNWU-selectie kreeg in de tweede rit als opdracht mee de kaart Bol uit te spelen in een eventuele sprint. "Fabio Jakobsen en Cees Bol kunnen beiden goed aankomen, maar Cees had in dat geval met de bonificatieseconden kunnen stijgen in het klassement. Helaas werd er gevallen in de laatste bocht. We lagen er met Bas Tietema en Peter Lenderink bij en Bol werd gehinderd. Jakobsen zou de sprint aantrekken, maar besloot nu vol door te gaan en won bijzonder overtuigend. Een heel mooi optreden op deze eerste dag van ons als gastland." Ook tijdens de wedstrijd had Pennings een sterk team gezien. "Er mocht geen kopgroep weg rijden en geen waaier ontstaan als wij niet goed vertegenwoordigd waren. En zo gebeurde het ook. Die mannen hebben inzet getoond. Als er zaterdag in de slotetappe wat meer wind staat, kunnen we dat hopelijk ook in het klassement verzilveren. Deze zege geeft vertrouwen."

Iets recht zetten

Jakobsen had voor zijn gevoel iets recht te zetten in de tweede rit. "Ik baalde ervan dat ik mijn bijdrage niet had kunnen leveren in de ploegentijdrit en was erop gebrand om iets terug te doen voor onze selectie. Ik was ook heel blij geweest als Cees Bol het af had kunnen maken, wilde de sprint aantrekken, maar ik hoorde ze vallen achter me en zag Cees niet meer. Ik riep hem nog, maar toen ik omkeek, zat er niemand in mijn wiel en zaten er alleen nog twee renners voor me. Uiteindelijk sprintten we nog met vijf man voor de dagwinst, omdat er twee kwamen aansluiten. Ik ging op driehonderd meter van de streep aan en kon het gelukkig afmaken. Een mooie zege voor mij en voor ons land. Hopelijk kunnen we zaterdag nog een keer een goede prestatie neerzetten. Er wordt meer wind verwacht en dan blijven de waaiers misschien wel weg." Zaterdag wacht de renners een slotrit over 177 kilometer met start en finish in Goes.

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl