Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wennekes wint Omloop Hoekse Waard

Zaterdag 28 mei 2016

Clubcompetitie - Robin Wennekes snelde in de Omloop Hoeksche Waard voor elite/beloften met twee vingers in de neus naar de overwinning door uit een kopgroep van negentien man achtereenvolgens Bas van der Kooij en de Australiër Mitchell Mulhern in de sprint achter zich te laten.

Tekst: Dan Rolandus

"Westland Wil Vooruit en NWV Groningen zaten ieder met drie mannetjes mee in de kopgroep en drie ploegen (Twente Salland, Sensa-Kanjers voor Kanjers en Eerens Stormvogels, DR) nog met twee man, dus ik heb me als eenling in de groep voor de finale een beetje afzijdig gehouden. Ik kwam achter een jongen van Stormvogels (Paul de Haan, DR) als tweede door de laatste bocht en keek bij het voorbijgaan achter me en zag dat ik op het laatste rechte eind een groot gat had geslagen’, analyseerde Robin Wennekes zijn vierde seizoenzege.

Tegenslag

De wielerklassieker voor de Centric Clubcompetitie over 156 kilometer door de Hoekse Waard werd al na één kilometer (!) ontsierd door een valpartij waarbij De Oud-Beijerlander Arco Fritsch (Costa Blanca/De Hoekse Renners) en Bram de Kort (De Jonge Renner) respectievelijk een sleutelbeenbreuk en een gat onder de knieschijf opliepen. "Bram reed na zijn val in de Omloop van de Veenkoloniën, waarbij hij een gescheurde nekwervel opliep, zijn eerste koers. De wond is gehecht en het is nu maar hopen dat Bram na deze nieuwe tegenslag mentaal snel weer op de rails zal staan’, aldus ploegleider Maarten den Bakker.

Sluw

De rit door de fraaie, maar nagenoeg windloze Hoekse Waard, ontbrandde na ruim 100 kilometer nabij Zinkweg toen negentien coureurs zich losmaakten van het uiteen gevallen peloton. Chiel Breukelman, Adrie Lindeman, Coen Rijpma (allen NWVGroningen), Patrick Bos (Amstel/Olympia/DTS), Bob Wubben, Dennis van Leeuwen, Bas van der Kooij (allen Westland Wil Vooruit), Daan Schouten, Nick Kweldam (beiden Sensa/Kanjers voor Kanjers), Jordy Buskermolen (Swift/Avanti/Bollenstreek), Hans Dilling (DRC de Mol), Robbert-Jan Mol (West Frisia), Eit Visser, Wim Kleiman (beiden Twente Salland), de Australiër Mitchell Mulhern (De Volharding), de winnaar van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour Abe Celi (Het Snelle Wiel), Paul de Haan, Allard Neijmeijer (beiden Eerens Stormvogels) en Robin Wennekes (Tempo Hopbrou/WV Breda) kregen een maximale voorsprong van één minuut en minimaal een terugval naar twintig seconden, maar de voorsprong kwam nooit in gevaar. Voor het ingaan van de laatste ronde over zes kilometer nabij het clubgebouw van De Hoekse Renners begon de kopgroep zich te roeren. De aanval van Hans Dilling werd afgeslagen, zo ook die van de Fries Coen Rijpma en de Westlander Dennis van Leeuwen. Bob Wubben uit De Lier leek in de laatste 2,5 kilometer op weg naar de overwinning, maar toen Robbert-Jan Mol zich bij de WVV-er aansloot onderkende de Westlander het gevaar. De Noord-Hollander zou bij een overwinning namelijk de leiderstrui van zijn ploeggenoot Jason van Dalen, die evenals diens naaste belager Roy Eefting ontbrak in Puttershoek, zou overnemen.

Hazewind

Adri Lindeman dichtte het gat, waarop Paul de Haan als eerste in de laatste bocht de Eendrachtsweg opdraaide en daar plotseling Robin Wennekes opdook, die vervolgens als een hazewind richting finish denderde. Bas van der Kooij (tweede) en Mitchell Mulhern moesten het antwoord schuldig blijven. ,,Ik kwam hier om te winnen, voor mezelf en voor het team (De Volharding, DR),’’ baalde de in Heerde woonachtige Australiër, die zijn geluk op een mooie wielercarrière hoopt te vinden in Europa. Maasluizer Bas van der Kooij was gematigd tevreden. ,,We zaten bij elke ontsnapping mee, ik had de benen om te winnen, maar zat bij het ingaan van de laatste bocht ingesloten.’’ De 23-jarige Robin Wennekes uit Dodewaard was de grote triomfator. ,,Ik liet me op het goede moment meesleuren, waarop ik in de finale gokte door zolang mogelijk te blijven zitten en dat pakte goed uit. Kennelijk durf ik iets meer te gokken dan de andere renners. Soms zit het tegen, maar nu zat het mee. Toch gaat het momenteel iets minder, want ik zit in de eindfase van mijn studie Master Bestuurskunde. Ik weet nog niet echt wat de toekomst voor mij zal brengen,’’ besloot de voormalige renner uit de continentale wielerstallen van Metec en Baby Dump. Jason van Dalen blijft leider in de clubcompetitie en Westland Wil Vooruit is de fiere leider in het ploegenklassement.

36e Omloop van de Hoekse Waard: 156 km

(Centric Clubcompetitie)

1. Robin Wennekes (Tempo-WV Breda) 3.27.37, 2. Bas van der Kooij (Westland WV), 3. Mitchell Mulhern (UWTC Volharding), 4. Chiel Breukelman (NWV Groningen), 5. Abe Celi (Het Snelle Wiel), 6. Wim Kleiman (Twente Salland CT), 7. Daan Schouten (Kanjers voor Kanjers), 8. Robbert-Jan Mol (West-Frisia), 9. Hans Dilling (De Mol), 10. Nick Kweldam (Kanjers voor Kanjers), 11. Dennis van Leeuwen (Westland WV), 12. Paul de Haan (Stormvogels), 13. Daan de Groot (WP Groot-Amsterdam), 14. Coen Rijpma (NWV Groningen), 15. Allard Neijmeijer (Stormvogles Veendam)

Tussenstanden Clubcompetitie

1. Jason van Dalen 210 punten (ook beste jongere):

2. Roy Eefting 208

3. Robbert-Jan Mol 156

4. Abe Celi 151

5. Wim Kleiman 144

6. Jelmer Asjes 130

7. Robin Wennekes 111

8. Koen van de Klundert 102

9. Remco Esselaar 100

10. Ronan van Zandbeek 100

11. Bas van der Kooij 98

12. Adrie Lindeman 96

13. Coen Rijpma 84

14. Dylan van Zijl 80

15. Nick van der Meer 78

 

1. Westland WV 86 punten, 2. NWV Groningn 65, 3. De JOnge Renner 64, 4. West-Frisia 62, 5. Kanjers voor Kanjers 53, 6. WP Groot-Amsterdam 53, 7. Het Snelle Wiel 48, 8. De Volharding 45, 9. Stormvogels Veendam 34, 10. Willebrord WV 31, 11. Swabo 24, 12. Twente Salland Team 19, 13. DRC De Mol 19, 14. ZRTC Theo Middelkamp 19, 15. Jan van Arckel 17, 16. Restore 15, 17. Noord-HOlland-Monkey Town 10, 18. Tempo-WV Breda 7, 19. ARTV De Adelaar 3, 20. WTOS-Ahoy-Spartaan 1

 

Foto: © Jos Kafoe

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl