Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin start alsnog in Tour de France

Maandag 30 mei 2016

Tour de France - Tom Dumoulin treedt deze zomer aan in de Tour de France. De wedstrijd stond aanvankelijk niet op zijn programma, maar omdat de Limburger eerder uit de Giro moest stappen vanwege zitvlakproblemen, is zijn ploeg daarop terug gekomen.

Dumoulin gaat nu op hoogtestage, gecombineerd met de Tour en de Nederlandse Kampioenschappen op Goeree-Overflakkee vormt dit zijn aanloop naar Rio.  Trainer Adriaan Helmantel zag Dumoulin goed herstellen nadat hij in de elfde etappe voortijdig uit de Giro moest stappen. "Eind vorige week kon hij de training hervatten. Hij kan deze week de trainingsarbeid qua duur en intensiteit verder opbouwen." 

Sierra Nevada

Dumoulin gaat vervolgens op 2300 meter hoogte trainen in de Sierra Nevada in het gezelschap van ploeggenoten Warren Barguil en Albert Timmer. "Met Warren Barguil richten we ons daar op de Tour de France, voor Tom ligt de focus op de olympische tijdrit in Rio. Het accent tijdens de stage ligt op de tijdritten, dat hebben we vorig jaar gedaan en deze aanpak is daarom niet alleen gebaseerd op de wetenschap, maar we hebben er ook ervaring mee. Met gerichte training, geplande rustperioden en de hoogstage is het Nederlands Kampioenschap op Goeree-Overflakkee in combinatie met de Tour de France de ideale aanloop naar Rio. We zullen onderweg het proces goed in de gaten houden en de uitkomst van deze resultaten is van invloed op het daadwerkelijk uitvoeren van ons plan."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl