Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour doet weer Gendringen aan

Dinsdag 07 juni 2016

Nieuws - Olympia's Tour strijkt ook komend jaar neer in Gendringen.  De finishplaats - waar al enkele keren de ronde beslist werd, is voorzien op de derde wedstrijddag. Daarmee zijn vier van de zes dagen ingevuld van het etappeschema van de oudste Nederlandse rittenkoers.

Nadat eerst die morgen in het nabij gelegen Montferland een individuele tijdrit is verreden, krijgen de renners een rit door de Achterhoek voor geschoteld. De rit mag, als het aan de plaatselijke organisatie ligt,  met recht een Achterhoek-etappe worden genoemd, want het Wieler Comité Gendringen wil de route zodanig invullen dat alle zeven gemeenten uit de Achterhoek worden aangedaan onderweg. Na een lus door dit oostelijke deel van Nederland van ruim honderd kilometer, wachten de coureurs in dat geval drie omlopen van elf kilometer. De start is om 16.30 uur voorzien bij de Dru Cultuurfabriek in Ulft, de finish is aan de Anholtseweg in Gendringen.

De organisatie van Olympia’s Tour hoopt op korte termijn de eerste twee etappes bekend te maken. De reeds bekende etappes zijn nu:

Donderdag 29 september etappe 3a individuele tijdrit Montferland

Donderdag 29 september etappe 3b Gendringen – Gendringen

Vrijdag 30 september etappe 4 Zutphen – Zutphen

Zaterdag 1 oktober Reuver – Brüggen – Reuver

 

Zondag 2 oktober Margraten – Mheerelindje (Noorbeek)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl