Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Negen Nederlanders in voorselectie Tour Lotto-Jumbo

Dinsdag 07 juni 2016

Tour de France - Lotto-Jumbo heeft negen Nederlanders opgenomen in de voorselectie van de Tour de France. Daaronder de kopmannen Robert Gesink en Wilco Kelderman, maar ook sprinter Dylan Groenewegen.

Ook Jos van Emden, Tom Leezer, Bert Jan Lindeman, Timo Roosen, Bram Tankink en Mike Teunissen staan in dit overzicht. De lijst wordt compleet gemaakt door George Bennett, Paul Martens, Robert Wagner, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants. Giro-revelatie Steven Kruijswijk had al laten weten de Tour dit jaar over te slaan. Hij richt zich op de Olympische Spelen en de Vuelta.

Uitsluitsel net voor NK

Technisch directeur Nico Verhoeven schetst hoe het team de komende weken te werk gaat. "Begin juli gaat het team in Mont-Saint-Michel van start in de Tour de France met de doelstelling, het winnen van een etappe en het rijden van een goed klassement. Een aantal renners heeft een hoogtestage achter de rug op Tenerife. De laatste wedstrijdvoorbereidingen doen we in drie etappekoersen, de Ronde van Zwitserland, Critérium du Dauphiné en de Ster ZLM Toer. Enkele dagen voor de nationale kampioenschappen maken we de definitieve negen namen bekend."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl