Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrij baan voor wielersport op dijk Lelystad-Enkhuizen

Vrijdag 10 juni 2016

Clubcompetitie - De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is op zaterdagavond 2 juli het decor van een uniek wielerevenement: op de autoweg van de Houtribdijkdijk vindt dan de GP Ploegentijdrit plaats.

Voor de dertig kilometer lange rit, die zowel open staat voor wedstrijdrenners als recreanten, wordt de autoweg enkele uren volledig afgesloten. 

Bataviastad

De startlijn van de eerste editie van de GP Ploegentijdrit is in Lelystad getrokken naast Bataviastad. Naast de fashion outlet wordt een groot wielerdorp voor de deelnemende teams opgetrokken. Na de start passeren de renners oorlogsschip de Batavia en draaien zij vervolgens de Houtribdijk op. Via de provinciale weg (N302), die volledig voor het verkeer wordt afgesloten, komen de ploegen in Enkhuizen aan, waar zij onder motorbegeleiding in het centrum op de Paktuinen finishen. Om verkeerhinder zoveel mogelijk te voorkomen heeft de organisatie het tijdstip zo veel mogelijk naar de avonduren verschoven. Het eerste startschot zal rond de klok van 20.00 uur vallen. De laatste ploeg zal rond 22.30 uur in Enkhuizen arriveren.

Deelname aan het evenement is nog mogelijk. Op de website http://gp-ploegentijdrit.nl kunnen via een inschrijfformulier de betreffende gegevens naar de organisatie worden gestuurd. In het programma is door slechts plaats voor 45 teams. Tijdig inschrijven wordt aangeraden. Meer informatie is verkrijgbaar via info@gp-ploegentijdrit.nl.

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl