Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (4): Oranje successen in Parijs-Nice

Dinsdag 02 december 2014

Nieuws - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was. Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. In deel 4 een succesvolle Parijs-Nice.

Moreno Hofland gaf begin dit jaar direct zijn visitekaartje af met ritwinst in de Ruta del Sol en een tweede plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Brabander van Belkin reed zich internationaal definitief in de spotlights door de tweede rit van Parijs-Nice te winnen in de massasprint. Daarmee was het Nederlandse aandeel nog niet afgelopen, want ook Tom-Jelte Slagter toonde zijn klasse. De nieuweling van Garmin-Sharp wist zelfs twee ritten te winnen in de Koers naar de Zon, telkens na een lastige finale waarin de pure sprinters het lastig hadden. Omdat Pim Ligthart ook het bergklassement won, was Parijs-Nice de aankondiging van een sterk wielerjaar voor oranje. En dat bleek achteraf helemaal te kloppen.

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.

Foto: © ASO

Moment 1:http://www.cyclingonline.nl/artikel/5574_hoogtepunten_2014_1-_wk_veldrijden_hoogerheide.html

Moment 2: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5582_hoogtepunten_2014_2-_wb-zege_van_der_haar.html

Moment 3: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5597_hoogtepunten_2014_3-_zilver_en_brons_op_wk_baan.html

 www.cyclingonline.nl/artikel/5554_een_jaar_bij_de_les_met_merida_cycling_kalender.html

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl