Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse proftitel voor Groenewegen

Zaterdag 25 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Dylan Groenewegen heeft op Goeree-Overflakkee de Nederlandse titel bij de profs op zijn naam gebracht. De renner van Lotto-Jumbo bleef op de Brouwersdam Wouter Wippert (Cannondale) voor. Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg) eindigde als derde.

Groenewegen was de gedoodverfde favoriet en dat had zijn weerslag op het koersgedrag van Lotto-Jumbo. De ploeg speculeerde duidelijk op een sprint en zijn ploeggenoten draaiden dan ook  meestal niet mee als er een kopgroep ontstond. Dat  deed men wel toen men met drie man (Keizer, Teunissen en Hofland) mee zat in een ontsnapping in de eerste van vijf omlopen over 14 kilometer die volgden op de eerste aanval in de aanlooplus over Goeree-Overflakkee. Maar toen was het Parkhotel Valkenburg dat de kloof dichtte. 

Veelvuldig aangevallen

In de finale werd veelvuldig aangevallen en toonden mannen als Tom Dumoulin, Lars Boom en Mathieu van der Poel dat ze er koers van wilden maken op Goeree-Overflakkee. In de laatste twintig kilometer opende Bram Tankink namens Lotto-Jumbo plotseling zelf de finale. Hij kreeg Van der Poel, Huub Duyn en Boy van Poppel mee, maar kwam zelf niet meer op kop. Vervolgens waren het de manschappen van Lotto-Jumbo die ook deze groep tot de orde riepen. Wim Stroetinga ging de oplopende sprint vroeg aan en  zag Groenewegen en Wippert nog passeren.

'Geen moment in de wind'

Groenewegen voelde wel druk toen de ploeg voor hem reed. 'Maar mijn ploeggenoten hebben er ook voor gezorgd dat ik geen moment in de wind heb gezeten vandaag. Het draait momenteel goed bij mij en ik ben blij dat ik de ploeg een zege kon bezorgen op het NK. Het was voor dit team en de voorlopers van deze ploeg al weer even geleden (Koos Moerenhout, 2009, red) dat we de titel pakten, mooi ook dat ik met deze trui naar de Tour de France ga nu. Of ik nu bewezen heb dat ik de snelste sprinter van Nederland ben? Vandaag in ieder geval. Het is een mooie bekroning van dit seizoen. Toen ik vorig jaar mijn knieschijf brak en mijn seizoen er plotseling op zat, had ik niet kunnen denken dat ik dit voorjaar al zo sterk zou zijn en zoveel zou kunnen winnen. En dat ik hier in de trui sta."

Op naar de Tour

Groenewegen gaat in de Nederlandse driekleur ook naar de Tour de France. "Daar wachten nog weer een paar topsprinters op me, die hier niet bij waren vandaag. Mijn grote doel is natuurlijk om een rit te winnen in de Ronde van Frankrijk. Ik heb veel vertrouwen, maar weet niet of me lukt. De Tour is wel de belangrijkste wedstrijd ter wereld, met alle sprinttoppers aan het vertrek, het gaat in ieder geval heel leerzaam worden."

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen

1 103 Dylan Groenewegen Amsterdam Lotto NL - Jumbo 4:31:20

2 96 Wouter Wippert Wierden Cannondale 4:31:20

3 59 Wim Stroetinga Nijkerk Parkhotel Valkenburg 4:31:20

4 126 Danny van Poppel Poppel Team Sky 4:31:20

5 86 Barry Markus Hoofddorp Roompot - Oranje Peloton 4:31:20

6 83 Raymond Kreder Oudenbosch Roompot -  4:31:20

7 60 Jeroen Meijers Alphen Nb Rabobank Development 4:31:20

8 1 Ramon Sinkeldam Assendelft Giant - Alpecin 4:31:20

9 115 Jetse Bol Girona Join-S / De Rijke 4:31:20

 

10 38 Johim Ariesen Rhenen Metec TKH 4:31:20


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl