Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Titel elite-zonder-contract voor Wennekes

Zaterdag 25 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Robin Wennekes heeft het laatste kampioenschap van de NK Wielerweken in Goeree-Overflakkee op zijn naam gebracht. De renner uit Dodewaard - rijdend voor de TWC Tempo - won de sprint van een nog omvangrijk peloton bij de elite-zonder-contract.

Hij deed dat door Dex Groen van West-Frisia (tweede) en oud-beroepsrenner Hans Dekkers van Arrow (derde) terug te wijzen. 

Oostra maakt indruk

Folkert Oostra van West-Frisia maakte het spannend in de slotronde. Hij bleef als enige over van een trio koplopers, die de finale kleurde. Met name de NWV Groningen - eerst voorin vertegenwoordigd door Adrie Lindeman - zette in de laatste ronde alle zeilen bij om de eenzame koploper in de kraag te vatten. Dat lukte pas in de laatste kilometer.

Voorgevoel

Wennekes speculeerde een wedstrijd lang op de sprint. "Ik had renners gesproken die bij de beloften hadden gereden op vrijdag en gehoord dat het heel lastig was om weg te blijven. Daarom wilde ik geen energie verspillen aan uitvallen. Ik heb me ook niet te druk gemaakt over het feit of ze al dan niet dat gat zouden dichten, maar mijn moment afgewacht."Wennekes rekende zich vooraf niet zomaar tot de favorieten. "Ik had de hele dag al het gevoel dat ik kampioen van Nederland zou worden. Het is mijn eerste titel, maar ik voelde het gewoon aan. Het is nog uitgekomen ook" aldus de renner die ook de Omloop van de Hoekse Waard op zijn naam bracht.

Uitstekend gereden

Dex Groen wist niet of hij met zijn tweede plaats achter Robin Wennekes echt blij moest zijn of teleurgesteld. ,,Ik baal nu als een stekker, maar als ik wat tot bezinning kom, dan zal de blijdschap wellicht toch wel overheersen,’’ doelde de Noord-Hollander op het feit dat het team dat was gegaan voor de overwinning deze op een haar na miste. ,,We hebben tijdens de voorbespreking met elkaar afgesproken voor de winst te gaan en niet anders dan de overwinning, dat is niet gelukt. Mezelf had ik een plaats bij de eerste vijf toegedicht of helemaal niets. We hebben als ploeg uitstekend gereden, zaten telkens mee in de aanval. Toen we met een man of veertien voorop reden, werd er ook doorgehaald. Ronan van Zandbeek is een man die er ook invliegt, maar er zaten ook een stuk of vier laffe herders bij die niet willen koersen. Dat we als ploeg goed hebben gereden bewees ook Folkert Oostra, die ook nog bijna won. Toen hij werd teruggepakt spurtte ik naar de tweede plaats achter Robin Wennekes en werd Robert-Jan Mol zesde. Dat wij hebben gekoerst en Robin heeft gewonnen is ook wielrennen, want de koersuitslag wordt aan de meet opgemaakt,’’ aldus de coureur van West-Frisia.

Balen in Groningen

Gary Hekman kon het werk van zijn NWV Groningen niet afronden, de wielrennende schaatser uit Kampen kwam in de sprint ingesloten te zitten en werd vierde. "Dat is balen, ook omdat de ploeg hard gewerkt heeft voor mij. Maar ik had geen mannen meer over om me af te zetten, ze hadden zo hard gewerkt om dat gat te dichten. Zelf had ik graag een titel aan mijn verzameling toe gevoegd, ik was al kampioen in het skeeleren. Maar dat zal voor een andere keer zijn dus."

Foto: © Sportfoto

 

 

1 127 Robin Wennekes Dodewaard TWC Tempo 3:57:00

2 43 Dex Groen Tuitjenhorn West Frisia 3:57:00

3 26 Hans Dekkers Ijzendijke Arrow Cycling Team 3:57:00

4 52 Gary Hekman Kampen NWV Groningen 3:57:00

5 75 Jaap Kooijman Sittard WV de Jonge Renner 3:57:00

6 86 Robbert-Jan Mol Wognum West Frisia 3:57:00

7 84 Nick van der Meer Honselersdijk Westland Wil Vooruit 3:57:00

8 79 Nick Kweldam Aalten Kanjers voor Kanjers 3:57:00

9 71 Wim Kleiman Almelo Twente-Salland CT 3:57:00

10 15 Patrick Bos Amstelveen WTC de Amstel 3:57:00

 

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl