Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Wielrennen 2017 in Montferland

Vrijdag 01 juli 2016

Nederlandse kampioenschappen - De Nederlandse kampioenschappen op de weg vinden in 2017 plaats in de gemeente Montferland, provincie Gelderland. Tijdens de KNWU NK wielerweken wordt er door verschillende categorieën om het rood-wit-blauw gestreden op de weg en in de tijdrit.

Vanaf 17 juni t/m 25 juni staat het Montferland in het teken van het Nederlands kampioenschap en gerelateerde evenementen. Tijdens de kampioenschappen wordt er gestreden om de nationale titels op de weg en op de tijdrit door de elite mannen, vrouwen, beloften, junioren en nieuwelingen.  Het precieze programma zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Naast deze nationale kampioenschappen worden er ook vele andere evenementen en activiteiten  georganiseerd in Montferland om de topsport-en de breedtesport met elkaar te verbinden. De gemeente heeft de ambitie om de fietsgemeente van Nederland te worden en juicht de komst van de KNWU NK Wielersportweken dan ook toe. Wethouder Tanja Loeff-Hageman: “Wij verheugen ons op het feit dat het NK naar ons mooie Montferland komt, omdat dit bijdraagt aan onze inspanningen om Montferland nog meer op de kaart te zetten. We hebben het volste vertrouwen in de samenwerking met de KNWU om van dit prachtige evenement een succes te maken.“

Het vertrouwen is wederzijds, ook de KNWU is blij met de samenwerking en het feit dat Montferland  als locatie is gekozen. KNWU-bestuurslid Frank van Veenendaal: “ Het Montferland leent zich uitstekend om een selectief zwaar parcours uit te tekenen, waar renners met klassementsambities voor de Tour de France zich nog een keer kunnen bewijzen in een heuvelachtige omgeving”.

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl