Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen EK-wegwedstrijd voor beloften en junioren oranje

Vrijdag 07 juni 2013

National - De KNWU heeft besloten om naar de Europese Kampioenschappen op de weg in het Tsjechische Brno geen junioren en beloften af te vaardigen voor de wegwedstrijd. Wel zullen renners geselecteerd worden voor de individuele tijdrit.

Technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU zegt dat er in het programma andere keuzes gemaakt zijn. "We stellen andere prioriteiten in het seizoen, zoals de Nations Cup en het WK. Als je een dergelijk kampioenschap rijdt moet dat met een sterke afvaardiging zijn die daar bovendien naar toe heeft kunnen pieken. We denken dat het verstandiger is dat onze beste beloften en junioren hun energie in andere evenementen steken." De kampioenschappen vinden plaats van 17 tot en met 21 juli. Het is zo goed als zeker dat onder de tijdrijders bij de beloften niet Nederlands kampioen Dylan van Baarle zal zijn. Die neemt na het NK op de weg even rust om vervolgens toe te leven naar het WK tijdrijden in Toscane.

Tijdrijden stimuleren

Veneberg zegt dat er bewust gekozen is om de andere onderdelen wél te rijden. "We proberen onze tijdrijders zoveel mogelijk de gelegenheid te geven om tijdritten te rijden en stimuleren daarom ook dat dit onderdeel serieus genomen wordt door onze renners en rensters. Bij de vrouwen ( -23 en junior-vrouwen) is het EK een prima aanvulling op het bestaande programma."

Foto: ©Sportfoto



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl