Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo: 'Gemis Gesink niet op kunnen vangen":

Zondag 24 juli 2016

Tour de France - Bij Lotto-Jumbo stond men met gemengde gevoelens in Parijs. “De doelstelling was het winnen van een etappe en die hebben we niet gehaald”, begon ploegleider Merijn Zeeman zijn terugblik op de Tour de France.

“Als ik verder kijk dan dat, vind ik dat Dylan Groenewegen een enorme prestatie heeft geleverd door de Tour uit te rijden. Dat is boven verwachting en heel knap van hem. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van zijn carrière. Hij heeft veel ervaring en inhoud opgedaan. In de massasprints hebben we laten zien dat we er nog niet zijn en wel veel potentie hebben. De mannen in de sprinttrein hebben goed gepresteerd en ze zijn niet zomaar in staat om een Tour-etappe te winnen.”

Moeilijke Tour Kelderman

“Als het gaat om die etappezege, hebben we het gemis van Robert Gesink niet op kunnen vangen”, vervolgde Zeeman. “Wilco Kelderman heeft een moeilijke Tour de France gehad. De eerste week ging goed, maar na zijn eerste valpartij kreeg hij het zwaar. Met zijn vechtlust in het laatste weekend toont hij wel aan dat het mentaal goed zit bij hem. Daarnaast rijdt een groot aantal debutanten namens ons hun eerste Tour uit. Dat is voor een wielrenner heel speciaal.”

Foto: © ASO

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl