Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Twee keer sprinten bij Rûntsje Tsjûkemar

Zondag 18 september 2016

National - Een nieuwe klassieker op de kalender werd zaterdag verreden rondom het Tjeukemeer: Rûntsje Tsjûkemar. Zowel bij de amateurs als bij de vrouwen werd de wedstrijd ni een massasprint beslist. 

Tekst en foto: Rudie Ottens

Bij de mannen gebeurde dat nadat in de laatste ronde een groep van elf man was teruggepakt. Het werd een emotionele sprint, aangezien Harko Kievit deze won. Hij kwam met twee vingers wijzend naar boven over de streep en huilde en schreeuwde het uit, omdat twee dagen geleden, donderdag dus, zijn vader Jaap was overleden. Tweede werd Sjors Beukeboom en derde Ron Timmermans. 

Bij de vrouwen stonden slechts 56 deelneemsters aan de start. Diverse eenlingen en koppeltjes probeerden weg te komen maar alle pogingen strandden in schoonheid. Het verste kwam nog Sanne Bouwmeester van de Stouwdam Ladies (Meteoor-Assen-Roden), die maximaal 50 seconden voorsprong nam. Zij bleef erg lang vooruit in de tweede ronde, maar werd onder aanvoering van de Swabo-vrouwen teruggepakt. Ook in de laatste tien kilometer waren er nog vele demarrages, maar het liep toch op een massasprint uit, waar Lorena Wiebes (SwABo) nipt Minke Bakker (Restore Cycling) voor bleef. Derde werd Danique Braam (Jan van Arckel).Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl